Vegetáriánus ételek

Manapság egyre inkább kezd divatba jönni a vegetáriánus ételek fogyasztása. Sokan teljesen elhagyják a húst az étrendjükből. Ettől sok húsfogyasztó embertársunk megdöbben. Pedig kizárólag növényekből is készíthető finom étel. A növények fogyasztása igen egészséges, szervezetünket nem terheli ugyanis a húsokban található állati zsiradék.

Sokan attól tartanak, hogy kizárólag növény alapanyagokból nem lehet változatos étrendet készíteni. Pedig nagyon sok vegetáriánus recept található akár az interneten vagy szakácskönyvekben. Így nem kell megijednünk attól, hogyha egy vegetáriánus barát számára kell készítenünk ebédet. A zöldségeket ugyanis rengeteg féle módon lehet elkészíteni. Párolhatjuk őket, melyek ebben a formában igen ízletessé válnak. Rengeteg féle főzeléket is készíthetünk belőlük.

Nagyon sokféle főzelék recept áll rendelkezésünkre, a legismertebb és a gyerekek nagy kedvencének számító főzelékek a tök- és kaporfőzelék. Készíthetünk különféle mártásokat is, amik szintén nagyon ízletesek. Ki is ránthatjuk a zöldségeket, legyen szó brokkoliról vagy karfiolról. Fontos alapanyaga a vegetáriánus ételeknek, a különféle gyümölcsök, amelyekből szintén különféle ízletes ételek készíthetők. A sült alma íze csodás, ilyen formában is általában mindenki nagy kedvence szokott lenni. Tehát igenis meg lehet élni hús fogyasztása nélkül, a megfelelő mennyiségű fehérje bevitelre azonban mindenképpen figyeljünk oda.

Vélemény, hozzászólás?