Megfázás elleni házi praktikák és gyógyszerek

A megfázás egy gyűjtőfogalom, melybe a vírus által terjedő felső légúti megbetegedések tartoznak. A megfázás azon betegségek egyike, melyet a többség nem vesz igazán komolyan, ami nagy hiba, hiszen kezelés nélkül szövődmények alakulnak ki, ráadásul a gyógyulási idő is eltolódik.

Megfázás esetén nagyon fontos otthon maradni, hiszen a beteg ekkor fertőz a leginkább. A tapasztalatok mégis azt mutatják, hogy a betegek gyakran munkába, iskolába, közösségbe járnak, aminek következtében másokat is megfertőznek, ráadásul így nehezebben gyógyulnak meg. Éppen ezért megfázás esetén célszerű pár napot meleg környezetben lenni otthon. Az ágynyugalom is ajánlott, különösen láz esetén. A megfázásban szenvedő beteg jellemzően levert, rosszkedvű, orrfolyásos tüneteket produkál, végtagfájdalom, köhögés és fejfájás kínozza. A jellegzetesnek mondható tünetek alapján nagyon könnyű beazonosítani a megfázást. A megfázás tüneteit számtalan házi praktikával vagy gyógyszertárban vény nélkül kapható gyógyszerrel lehet kezelni. Ezáltal a tünetek elviselhetőbbé válnak és a szövődmények kialakulásának esélyét is csökkenteni lehet.

A megfázás körülbelül négy-tíz napig tart, viszont, ha a tüneteket nem kezeli hosszabb ideig is elhúzódhat. Fontos a meleg környezet, valamint az ágynyugalom. Ezenkívül a meleg tea és a forró tyúkhús leves is sokat segít a tünetek kezelésében, valamint az illóolajok használata. Az illóolajokat akár fürdés közben is alkalmazhatja. Nátha esetén nincs értelme antibiotikumokat szedni, ugyanis hatástalanok a vírusokkal szemben. Viszont a megfázás elleni gyógyszerek hatásosak lehetnek, melyeket akár a gyogyline.hu webáruházból is meg tud rendelni kiváló árakon! A gyógyline.hu webáruházban minden fontos információt megtalál egy helyen!

Vélemény, hozzászólás?