Van megoldás a migrénes fejfájás enyhítésére!

A migrén amellett, hogy szörnyű, kínzó fejfájást okoz, olyan tünetekkel is együtt járhat, mint például a látászavar, a hangulatváltozások, a koncentrációs nehézségek, az ingerlékenység, hányás és fáradtság. A migrén nagyon sok embert érint, a nőket háromszor nagyobb arányban, mint a férfiakat.

Migrénes fejfájás hátterében számos ok állhat. Nagyon sokan a szélsőséges időjárási jelenségek hatására tapasztalják meg a kínzó fejfájást. Különösen az erős fronthatások, de gyakran a magas páratartalom is előidézhetik a fájdalmat. De, akár bizonyos ételek és italok, erős ingerek, bizonyos gyógyszerek, hormon ingadozások és a stressz is problémát okozhatnak az arra érzékenyek esetében. A kutatások szerint a genetika is nagy szerepet játszik a migrén kialakulásában. A diagnózis felállítása elsősorban a páciens beszámolója alapján történik. De, emellett fizikális- és laborvizsgálatok is segíthetnek ebben. A migrénre nincs gyógymód, viszont vannak olyan kezelések, melyek segítenek a panaszok enyhítésében. Ilyen például a pihenés és a relaxálás egy elsötétített, csendes szobában.

Nagyon sokat segít, ha tisztában van azzal, hogy milyen ételek, italok, szagok erősítik fel vagy váltják ki a fejfájást. A kiegyensúlyozott életmód, a stressz csökkentése, az elegendő alvás, a rendszeres sport és az egészséges pihenés is sokat segít a migrén kialakulásának csökkentésében. Nagyon sokan az akupunktúrát is hatékonynak találják, de a masszázs is jó opció lehet. Ha gyors megoldásra van szükség, akkor célszerű kipróbálni a Dolixirt, mely egy természetes hatóanyagokat tartalmazó fájdalomcsillapító készítmény. Nem kell aggódni, ugyanis nem tartalmaz semmilyen olyan káros anyagot, mint az alkohol, a tartósítószerek vagy a szintetikus illatanyagok.