Helytakarékos poggyász csomagolási tippek

Egy utazásra bepakolni nem egyszerű. Szinte nincs is jelentősége, hogy külföld vagy belföld az úti cél, a csomag az csomag. Különböző időjárásoknak megfelelő ruha szettek, természetesen eltérő stílusban. Sportosak a túrázáshoz, hétköznapiak a városnézéshez és elegáns az éttermekbe, no meg persze mindehhez cipő.

S a fent leírtakat meg kell szorozni annyival, ahány fő tervezi az utazást. A pipere holmik, a gyerekeknek a játékok, alvókák, sokaknak a saját párna és más honvágy csillapító tárgy is elengedhetetlen kellékét képezi a bőröndnek, így valóban minden egyes cm-rel érdemes spórolni a táskában. Szerencsére egyre többen ismerik fel ezt a nehézséget, s ítélik úgy, hogy ez a téma megér néhány videót, így az interneten számos felvétel található a praktikus csomagolásról. Először is a vasalt holmik kevesebb helyet foglalnak, mint gyűrött társaik, szóval érdemes elővenni és tologatni egy keveset a forró vasat az elvinni kívánt ruhákon. Ez televízió nézés közben annyira nem is vészes munka. Másodszor pedig a feltekerés. Valóban fura, de tekercsekben sokkal több holmi fér a táskába, mint a hagyományos hajtogatási módszerrel, persze sokan vannak, akik az egymásba hajtogatást preferálják. Vigyázat, ezzel a lehetőséggel fennáll a túlpakolás esélye!

Ha a ruhák megvannak, jöhetnek a kozmetikumok, és a kiegészítők. Mondjuk esernyő helyett egy anorák vagy esőkabát sokkal kisebb helyet foglal (kiváltképp feltekerve). A pipere holmikat pedig érdemes kisebb kiszerelésben elcsomagolni egy praktikus lezárható zacskóban, s leegyszerűsíteni a bőrápolási rutint is. Át kell gondolni, hogyan lehet helyet spórolni! Fogkrémet mindenki használ, azonban a gyerekek többnyire mást, mint a felnőttek, így akár 2-3 tubus is helyet kaphat a neszeszerben, pedig elegendő lenne egy olyan, ami mindenkinek „ízlik”. Elsősegélydoboz sem szükséges, hisz vélhetően a hely, ahová az utazás tervezve van, fel lesz szerelve ilyesmivel. Azonban gyógyszerallergia vagy egyéb esetre el lehet csomagolni pár levél aszpirint vagy egyebet, de nem szükséges az egész doboz! Ami talán a legfontosabb, hogy az utazáshoz szükséges dokumentumok mindig kéznél legyenek, ne a legnagyobb táska mélyén, mert azt előhalászni hosszadalmas és a biztonsági személyzet előtt roppant zavarba ejtő is. Jó utat!