Technikai készülék az idősek gondozásában

A technikai fejlettséget egyre szélesebb körben alkalmazzák a lopások meggátolására, valamint az értéktárgyak megőrzése érdekében. Ilyen lehet például egy lakásriasztó vagy autóriasztó, de még a kamerákat is alkalmazzák a védelem kialakításában. Miért ne lehetne tehát a technikai berendezéseket akár az idősek gondozásában is használni? Hiszen igencsak megkönnyíti az életüket.

Az idős gondozás olyan dolog, melyet legszívesebben mi magunkvégeznénk el, főleg ha a szerettünkről van szó, ám erre nem mindig van mód, illetve lehetőség. Ebben az esetben nagyon jól jöhet egy olyan készülék, melyet az idős személy is egyszerűen tud kezelni. Emellett nagyon gyorsan is használható, hiszen ha nem érzi magát jól, akkor szükség van arra is, hogy minél rövidebb időn belül megnyomhassa a vészjelző gombot.

Amikor az idős gondozott megnyomja a vészjelző gombot, a jelzés egy központba fut be, ahol tapasztalt diszpécserek vannak, akik azonnal intézkednek az előzetesen megbeszéltek alapján. Ennek függvényében a diszpécser értesíti azt a személyt, aki a gondozó, illetve a vészhívást leadó idős személyt. A tőlük kapott információk alapján a későbbiek során értesíti a szükséges szolgálatot, mint a mentők, valamint az orvos.

Amennyiben a központ diszpécsere nem éri el a gondozott személyt, értesíti a segélynyújtó szolgálatot. Az idős gondozásban sem elképzelhetetlen tehát a technika valóban sikeres alkalmazása. Sőt, élni is kell vele, ha megkönnyíti az életünket a vészhelyzetben. Ha az idős gondozás ilyen formában érdekelné, az Elektronika Vonala Vagyonvédelem tud Önnek segíteni. Látogasson el a lineelectronic.hu internetes oldalra, ahol lehetősége van bővebben is megismerkedni a technikai korszerűsítéseket alkalmazó idős gondozás újabb eszközeivel is.

Vélemény, hozzászólás?