A klímaváltozás hatása az emberiségre

A klímaváltozás már tart egy ideje, és jelentős változásokat tartogat a jövőben, ha nem teszünk ellene sürgősen. A legfontosabb változás, hogy a globális felmelegedéssel a jég olvadni kezd, és nagyobb időszakban lesz melegebb az időjárás, mint korábban, így a tél kezd eltűnni az életünkből.

A klímaváltozás következményeként könyvelhető el a különböző betegségek terjedése is. A klímaváltozás erősen fenyegeti a mai és a következő nemzedékeket is. A változásokat már ma is sok ezer ember megszenvedi a világon. Csökken a vízkészlet, és ez háborúkhoz vezethet. A tudomány szerint az éghajlatváltozásnak az ember az okozója. És ez a változás sok ember életkörülményeire van negatív hatással. A körülmények hatásainak következményeként hosszútávon az ivóvíz drága értékké válik, amelyet majd inkább a gazdagabb országok lakói tudnak megvenni, míg a vihar, árvíz, aszály ellen is ők tudnak eredményesebben védekezni.

Az, hogy nagy mennyiségű üvegházhatású gáz a levegőbe jut, évtizedek múlva is hatással lesz az élővilágra. Ezt a hozzáállást a következő generációk is meg fogják érezni. Megnövekszik a káros anyagok száma, ezek az allergia kialakulásáért felelősek. A Föld globális egyensúlyát töri meg az éghajlat transzformálódása, ami rövidtávon felmelegedéshez, hosszú távon pedig lehűléshez vezethet. A hőség csak rövid ideig tart, míg a lehűlés hetekig is eltarthat. Az alacsony hőmérséklet miatt idővel megnőhet az elhalálozások száma is. Ezek a változások károsan érintik a föld élővilágát, és olyan változásokat generálnak, amelyek hosszú távon károsan befolyásolják az emberek életét is. A klímaváltozás rengeteg negatív hatással jár, ami évek alatt alakul ki, de már jelenleg is érezhető. Erre fel kell készülni, hogy átvészelhessük a mi időnkre vonatkozó nehezebb időszakot.

Vélemény, hozzászólás?