Hogyan ápoljuk a kontaktlencsét?

A kontaktlencsét viselők már jól tudják, hogy amennyiben megfelelően ápolják kontaktlencséjüket, nagyon kényelmesen viselhetik azt. Természetesen a különféle típusú kontaktlencsék más-más ápolást igényelhetnek, hiszen létezik egynapos és akár többhetes kontaktlencse is.

A kontaktlencse ápolószer is azon eszközök közé tartozik, melyekkel megóvhatjuk a kontaktlencsénket. A kontaktlencse ápolószer, illetve a kontaktlencse ápoló folyadék akkor szükséges, amikor éppen nem viseljük azt, hiszen a viseleten kívüli állapotban is nedvesen kell tartani a kontaktlencsénket.

A kontaktlencse ápolószer tulajdonképpen tehát a kontaktlencse tárolásához nélkülözhetetlen. Manapság a kontaktlencse ápolószer nem csupán arra szolgál, hogy benne tároljuk a kontaktlencséket, mikor éppen nem használjuk, hanem egyidejűleg fertőtleníti is azt, mely feltétlenül szükséges. A kontaktlencse viselésének valójában ez a két úgymond alapszabálya van, hogy nedvesen kell tartani a lencséket, valamint fertőtleníti kell azokat.

A kontaktlencse ápolószer alkalmazása elhagyható, amennyiben egynapos kontaktlencséről van szó, hiszen az ilyen típust nem fogjuk már ismét használni, ám ezenkívül létezik még többhetes kontaktlencse is, melyet mindenképpen fertőtleníteni szükséges, ellenkező esetben fertőzésveszélynek tesszük ki a szemünket. A kontaktlencse ápolószer nagy segítséget jelent ennek elkerüléséhez, ugyanis csapvízzel vagy bármilyen más egyéb folyadékkal szigorúan tilos tisztítani a kontaktlencsénket.

Amennyiben minőségi kontaktlencsét, illetve kontaktlencse ápolószert szeretne vásárolni kedvező áron, keresse fel az Eoptika üzletét, melyet online bármikor megtehet az eoptika.hu internetes oldalon. Sőt, akár vásárlási szándékát is azonnal jelezheti.

Vélemény, hozzászólás?