Szedjen Ön is multivitamint időskorban!

Időskorban különösen nagy szükség van a megfelelő vitamin bevitelre, annak érdekében, hogy a szervezet kellőképp ellenálló legyen a különféle betegségekkel és fertőzésekkel szemben. Ahogy minden életkorban, úgy időskorban is fontos a változatos, tápanyagokban gazdag táplálkozás. Viszont a kellő mennyiség bevitele érdekében multivitamin készítményt is kell fogyasztani!

Multivitaminok időseknek különösen hasznos, hiszen ebben a korban még több vitaminra és ásványi anyagra van szüksége a szervezetnek. A mai táplálékok jóval kevesebb hasznos tápanyagot tartalmaznak, mint pár évvel ezelőtt, ezért pusztán táplálkozás útján lehetetlen minden fontos vitamint és ásványi anyagot bevinni a szervezetbe. Ezért van szükség a jó minőségű multivitaminokra. Na, de milyen vitaminokat kell mindenképp tartalmaznia a multivitaminnak? Az egyik legfontosabb vitamin, melyet időskorban is mindenképp fogyasztani kell, az a K-vitamin, melyre az egész szervezetnek szüksége van, ugyanis hozzájárul az izmok, vesék, idegek és a szív egészségéhez. Emellett a K-vitamin kiváló védelmet nyújt a csontritkulás, a magas vérnyomás és a stroke ellen.

Idősebb korban, különösen a csontritkulás miatt a csontok könnyebben törnek, így a kalcium pótlás különösen fontos. Az idősebb emberek esetében érdemes volna megemelt mennyiséget fogyasztani a kalciumból. Annak érdekében, hogy a kalcium hatékonyan fel tudjon szívódni, D-vitamin pótlásra an szükség. Sajnos időskorban a szervezet egyre kevésbé tud D-vitamint előállítani a bőrt érő napfényből, ezért fontos táplálékkiegészítő formájában bevinni a szervezetbe. Ha szeretne minőségi multivitamint vásárolni akkor azt javasoljuk, hogy látogasson el a vitaminstore.hu weboldalra és tekintse meg a kínálatot!