Hogyan legyek körömtechnikus?

A manikűrös, más néven körömtechnikus, kozmetológiai szakember, aki köröm- és kézkezelésekre specializálódott. Tisztítják, reszelik, csíptetik és festik a kéz- vagy lábkörmöket, és kézmasszázst is végezhetnek. Ezek a szakemberek műkörmökre, például akrilokra vagy zselékre is szakosodhatnak. A vegyszerekkel végzett munka során gyakran használnak védőruházati cikkeket. A körömtechnikusok néha esténként és hétvégén is dolgoznak.

Ha szeretné tudni, hogyan válhat körömtechnikussá, meg kell tanulnia a szükséges lépéseket, a szükséges készségeket és a munkahelyi légkört. A körömtechnikus általában egy körömszalonban dolgozik, de dolgoznak fodrászatban és gyógyfürdőben is. Egyesek otthoni alkalmakat is biztosíthatnak. Mielőtt elkezdené a manikűrössé válás folyamatának elsajátítását, a törekvő manikűrösnek általában először középiskolai végzettséggel vagy azzal egyenértékű végzettséggel kell rendelkeznie, mielőtt jogosulttá válhat a kozmetológiai programokra és az állami engedélyre. Középiskolás korukban a leendő műkörmösök kihasználhatják az anatómiában tanultakat, hogy ismereteket szerezzenek a bőrről és a körmökről, valamint a művészetről, hogy többet tudjanak meg a tervezésről, ami hasznos lehet a körömtervezésben. Egyes műszaki középiskolákban vannak kozmetikai programok, ahol a diákok a középiskola elvégzése előtt megkezdhetik képzési folyamatukat.

Az ilyen karrier-képzési programokon a hallgatók köröm- és kézápolási technikákat sajátítanak el osztályon belüli és laboratóriumi oktatáson keresztül. Ezek a programok alkalmassá tehetik a hallgatókat az állam engedélyezési vizsgáira, ebben az esetben a középiskola után nem szükséges kozmetikai programon részt venni. A legtöbb engedélyezési testületnek államilag engedélyezett képzési programon kell részt vennie.