A legszebb nemzeti parkok, ahová egyszer az életben el kell jutni!

A nemzeti parkok tökéletes programot jelentenek kirándulás céljából. Minden nemzeti parknak megvannak a maga természeti kincsei, amiket érdemes megtekinteni. Na, de melyek a világ legszebb nemzeti parkjai és miért érdemes ellátogatni ezekbe?

A világ legszebb nemzeti parkjai a világ számos pontján megtalálhatók. A hozzánk legközelebbi nemzeti park Európában található, Norvégiában. A Rondane Nemzeti Park az ország első nemzeti parkja volt. Norvégia a világ egyik legzöldebb állama, mely nagy figyelmet fordít a természeti értékek megóvására. A Rondane Nemzeti Park olyan csodálatos természeti képződményeket tudhat magáénak, mint a morénatavak vagy a gleccserképződmények. Az Akan Nemzeti Park Japánban, pontosabban a Hokkaido szigeten található. A 8666 négyzetkilométeres nemzeti park, amely az egyik aktív tűzhányója után kapta a nevét. A parkban számos láp, erdő és tó található. Az Ashi elnevezésű tó is itt található, mely a világ legtisztább vizű tava. A legszebb nemzeti parkok közül három az amerikai kontinensen találhatók, köztük a leghíresebb, a Yellowstone Nemzeti Park is.

A Yellowstone Nemzeti Park az Egyesült Államok legnagyobb parkja, ráadásul a világ legismertebb nemzeti parkja is. Az erdőkkel és hegyvidékekkel tarkított Yellowstone Nemzeti Park olyan állatoknak nyújt otthont, mint a grizzly medvék, a bölénycsordák, a farkasok és a jávorszarvasok. A Banff Nemzeti Park Kanadában található, melyet elsőként alapítottak az országban 1885-ben. A park napjainkban 6641 négyzetkilométeres. Az amerikai kontinens déli részén található az esőerdővel borított Amazónia területén az azonos nemzeti park, mely a park területén lévő élő- és növényvilág megóvását szolgálja. Az Amazónia Nemzeti Park területe valamivel nagyobb, mint tízezer négyzetkilométer.