Mit érdemes tudni a kollagénről?

A kollagén kapcsán az elmúlt években számos kutatás indult. Arra már a kilencvenes években is rámutattak a kutatások, hogy a kollagén nagyon fontos porcépítő, illetve az ízületek állapotának javításához is hozzájárul. Azóta már azt is tudjuk, hogy a kollagén ennél sokkal több téren hozzájárul a szervezet egészségéhez.

Kollagén kapcsán talán Ön is hallotta már, hogy a szervezet ragasztójaként emlegetik. Már a kollagén kifejezés is a görög kólla, vagyis ragasztó szóból származik. A kollagén a szervezet fontos építőeleme, mely valóban olyan, mint egy ragasztó, ugyanis a szervezetben lévő kötőszövetek számára rugalmasságot és regeneráló képességet nyújt. Az izmok, az ízületek, a csontok és a bőr mind tartalmaznak kollagént. A probléma viszont az, hogy harminc-negyven éves kort követően a kollagén mennyisége folyamatosan csökken a szervezetben. Körülbelül évente egy százalékkal csökken a szervezet kollagén mennyisége, azonban bizonyos tényezők felgyorsítják a folyamatot, mint például a dohányzás, az egészségtelen táplálkozás, a stressz, a környezetszennyező hatások vagy az alkoholfogyasztás.

Szerencsére a szervezet kollagén mennyisége pótolható táplálék kiegészítő formájában. Mivel a kollagén nagyon hasznos része a szervezetnek, ezért érdemes gondoskodni pótlásáról. Célszerű minél természetesebb kollagén tartalmú étrendkiegészítőt választani, ami mentes, legalábbis nagyon kevés mesterséges adalékanyagot tartalmaz. Manapság számos kollagén tartalmú terméket lehet kapni, nem csak étrendkiegészítőket, hanem kozmetikumokat is. A legideálisabb mégis a folyékony kollagén tartalmú étrendkiegészítő, mivel ez tud a leginkább hasznosulni a szervezetben. Bővebb információkért látogasson el a gyogyvarazs.hu webáruházba!

Vélemény, hozzászólás?