Miben rejlik az egészséges élet titka?

Ugye Önt is foglalkoztatta már ez a téma és gondolkodott már azon, hogy mennyire jó lenne betegségek és különböző allergiák nélkül egészségesen egy hosszú életet élni? Akkor mi most megadjuk a választ.

Az egészséges és hosszú élet titka egy amerikai dietetikus szerint egy különleges diétában rejlik, melyet 1975-ben kifejlesztett. Ez valójában nem más, mint egy sport-diéta, de ettől függetlenül mindenki használhatja, sőt mindenki számára ajánlott, akinek egy kicsit is számít az egészsége és annak megőrzése. Ez pedig nem más, mint a paleolit étrend, amely tökéletes megoldást nyújthat, azok számára, akik szeretnének tenni az egészségük megőrzése érdekében és szeretnék a modernkori betegséget teljes mértékben elkerülni. Ez a diéta, mint ahogy a neve is mondja egészen a paleolit korig vezethető vissza. A paleolit korban élő ősember étkezési szokásait követi. Akik nem háziasították az állatokat, nem termeltek gabonát és mindez mellett nem fogyasztottak tejet és tejterméket sem. Ez a diéta többek között erre hívja fel a figyelmünket.

Tulajdonképpen ez nem is egy diéta, sokkal inkább egy életforma. A paleo étkezés egy nagyon egyszerű elven működik, hiszen ugyanazt a táplálkozási módot követi, mint az ősember 2,5 millió évvel ezelőtt. Ennyi idő elteltével a genetika állományunk szinte semmit sem változott, ezért a gabonaféléket, a tejet, a finomított cukrot továbbra sem ismeri fel a szervezetünk és ennek köszönhető az, hogy nem tudja kellően feldolgozni. Ez által ütköznek ki olyan betegségek, mint cukorbetegség, laktózérzékenység, gluténérzékenység stb. Ám a paleo étrendben nem szerepelnek ezek a nyersanyagok. Ugyanis is itt tiltólistán szerepel az össze gabonaféle, tejtermékeket, azok a zöldségeknek, melyekben szolanin vagy lektin található.

Vélemény, hozzászólás?