Kollagénpótlás táplálék-kiegészítők által

A kollagén fontos része szervezetünknek, amolyan ragasztó. Talán nem hangzik túl tudományosnak ez a megállapítás, azonban nagy igazság van benne, ugyanis a kollagén a görög kólla szóból származik, melynek jelentése ragasztó. Nem hiába a megnevezés, hiszen a kollagén megtalálható az ízületekben, a bőrben, a csontokban, valamint az izmokban is.

Kollagén fontos része szervezetünknek, viszont a rossz hír, hogy ahogy öregszünk, úgy egyre jobban csökken mennyisége, mégpedig évente egy százalékkal. A csökkenés mértékét tovább növelik bizonyos dolgok, úgy, mint a stressz, egészségtelen táplálkozás, alkoholfogyasztás, környezetszennyező hatások, dohányzás. Ennek következményeként a bőr elveszti feszességét és csökken a szervezt baktériumokkal szembeni ellenállóképessége. Egészségünk és szépségünk érdekében fontos, hogy gondoskodjunk a kollagén utánpótlásról. Ezt főleg kollagén tartalmú táplálék-kiegészítőkkel tudjuk megtenni, amiből több alternatíva is rendelkezésre áll, például tabletta, por vagy folyadék. Utóbbi nagy előnye, hogy nagyon gyorsan hasznosul. Ezenkívül kollagén tartalmú kozmetikai krémekhez, testápolókhoz és arckrémekhez is hozzá lehet jutni, melyek szintén nagyon jó alternatívák.

A kollagén testünk fontos építőanyaga, melyet harminc-negyven éves kor után fontos pótolni. A kollagén a bőr felületén egy láthatatlan filmréteget képez, melynek köszönhetően a sejtek optimális nedvtartalma adott lesz, valamint ezek a sejtek saját kollagén termelésbe is kezdenek. A kollagén olyan bőrproblémák esetén is hasznos lehet, mint a rosacea, a szemölcsök, aknék, pikkelysömör, pattanások vagy pigment foltok. Bővebb információkért, valamint a kollagén tartalmú termékek megtekintéséért érdemes ellátogatni a gyogyvarazs.hu weboldalra!

Vélemény, hozzászólás?