Ismerd meg önmagad DISC teszt elvégzése által!

Csak az tudja igazán elérni az önbeteljesítést, aki ismeri önmagát. A DISC olyan viselkedési séma, melynek alkalmazása által jól leírhatók, felismerhetők A DISC által fejleszthetők az emberi kapcsolatok, valamint az önmegvalósítás szolgálatába is lehet állítani a megszerzett tudást.

DISC teszt által nem csak azt tudod beazonosítani, hogy te milyen típus vagy, hanem azt is megtudhatod, hogy ismerőseid milyenek. Az első típus a domináns. A domináns típus nem hezitál, azonnal határozottan döntést hoz. Nem kérdez, hanem utasít. A tétlenséget és a rutinmunkát ki nem állhatja. Mindig nyerni akar, szeretne nevet szerezni, nagy dolgokat véghez vinni. A befolyásoló típus a társaság lelke. Imád társaságban lenni, sztorizgatni. Igazi energia bomba, aki jellemzően vérbeli kereskedő, viszont a határidők tartásával komoly problémái vannak. A kitartó típus leginkább a háttérben szeret lenni. Nagyszerű barát, aki mindig segít, kiválóan összekovácsolja a csapatot. Viszont a konfliktusokat és a gyors változásokat egyáltalán nem szereti. A szabálytisztelő precíz, maximalista, aki mindennek utánajár és sosem végez félmunkát. Nem igazán érti, hogy mások miért hoznak érzelmi alapú döntést.

Fontosnak tartjuk tisztázni, hogy nincs jobb vagy rosszabb stílus. Minden emberben megvan mindegyik viselkedési jelleg, viszont az egyénen belül különböző intenzitással jelennek meg. Egy közösségen belül mind a négy típusra nagy szükség van. A vezető beosztásúaknak különösen fontos, hogy felismerjék az alkalmazottak DISC típusait és ennek megfelelő feladatokat adjanak nekik. A DISC nyelv megismerése nagyon hasznos, sokkal sikeresebbé válhat az ember, ha tudja is alkalmazni a tanultakat! Bővebb információkért látogasson el a disctanulokor.hu weboldalra!

Vélemény, hozzászólás?