Hol lehet manapság ismerkedni?

Akárcsak az élet rengeteg területe, a kapcsolatok is jelentősen megváltoztak az elmúlt évtizedekben. Míg régebben rengeteg olyan közösségi színtér volt, ahol új emberekkel találkozhattunk, addig ma már ez erőteljesen a háttérbe szorult.

Ez persze elsősorban annak tudható be, hogy egész másképp töltjük a szabadidőnket, mint régebben. Ma már sokan inkább választják kimozdulás helyett azt, hogy valamilyen képernyő elé ülnek le, legyen szó tévéről, vagy számítógépről, illetve a telefonról. Azt persze felelőtlenség lenne állítani, hogy az online térben nem szövődhetnek mély barátságok – sőt, párkapcsolatok -, ám ez mégis egészen más, mint amikor táncesteken, koncerteken, vagy egyszerűen csak presszóban egymás mellé került két ember és elindult valami közöttük. Ráadásul sokak számára nem is nagyon megy ez úgy, hogy nem találkoznak személyes, csak a virtuális térben. De akkor ma már nem is lehet rendesen ismerkedni sehol?

Szerencsére erről szó sincs, csak egy picit más irányba kell gondolkozni, hisz megváltoztak a szokások. Ma már nem igazán presszóban töltik a szombat estéket a fiatalok, így a régen bevált sémákat most már nem biztos, hogy sikerrel tudjuk majd alkalmazni. Ehelyett inkább vegyük fel a huszonegyedik század tempóját és vágjunk bele a modern kapcsolatteremtésbe. Erre kitűnő hely például egy edzőterem, hisz a sport, a mozgás és az edzés reneszánszát éli. Persze ne rontsunk ajtóstul a házba, ne csak ezért járjunk terembe, inkább csak használjuk ki, hogy a korosztályunk is ott van és szép lassan váljunk részesévé az ottani társaságnak. Ugyanez érvényes a kutyás programokra, hisz a négylábúak remekül összehozzák a gazdáikat. Aki viszont párt keres, annak egy picit nehezebb a dolga. Erre ma már kitűnően alkalmasak az online társkeresők, ám ha ez nem nekünk való, akkor a legkézenfekvőbb az, ha a barátainkon keresztül ismerkedünk meg új emberekkel. Ehhez persze az kell, hogy minél többet járjunk el otthonról, de hát valamit valamiért ugye. Munkahelyen is próbálkozhatunk, azonban legyünk nagyon óvatosak, mert ez később visszaüthet. Ha egyik sem válik be, akkor még mindig kísérletezhetünk a klasszikus módon, elmehetünk egy tánctanfolyamra, vagy kereshetünk egy új hobbit, ahol új emberekkel találkozunk és hagyunk kellő időt arra, hogy valami szép lassan kialakuljon az egyikkel.