Miért érdemes indiai ginzenget vásárolni?

Az indiai ginzenget vagy másként ashwagandhát nagy népszerűség övezi, az elmúlt években egyre nagyobb népszerűségnek örvend, ami elsősorban számos jótékony hatásának köszönhető. A benne található hasznos tápanyagok és antioxidánsok miatt nem túlzás superfoodnak nevezni.

Indiai ginzeng nagy mértékben képes támogatni a szervezetet. Az ashwagandhát leginkább sportolók számára ajánlják a szakemberek, ugyanakkor az átlagember is nagyon sokat nyerhet fogyasztásával. Az indiai ginzenget már hosszú ideje alkalmazzák a keleti gyógyászatban. A növény termését, levelét és gyökerét is fel lehet használni. Ma már többféle formában kapható az indiai ginzeng. Gyökeréhez szárított, őrölt és friss formában is hozzá lehet jutni. Elrágható, de akár teát is lehet főzni belőle. Ezenkívül kiegészítő tabletta és folyadékkivonat formában is meg lehet vásárolni. Számos teszt és kutatás bebizonyította, hogy az indiai ginzeng számtalan jótékony hatással rendelkezik. Az ashwagandha többek közt stressz csökkentő hatással rendelkezik. A krónikus és az akut stresszt egyaránt képes csökkenteni. Frissítőleg hat az elmére és a testre, valamint az alvás minőségét is javítja.

Az indiai ginzeng antidepresszáns hatású is egyben, ráadásul nem okoz álmosságot, mint sok másik vényre kapható orvosság. Az ashwagandha adaptogén egy adaptogén növény, ami azt jelenti, hogy támogatja a test adaptációját, vagyis alkalmazkodóképességét. Pajzsmirigy problémák, így például alul- vagy felülműködés esetén is segít, támogatja a pajzsmirigy helyes működését. Mindezt úgy, hogy stimulálja a csecsemőmirigy és a mellékvese működését. Ha szeretne bővebb információkhoz jutni, esetleg szeretne indiai ginzenget vásárolni, akkor látogasson el a vitaminstore.hu webáruházba!