Hogyan hatottak a COVID-19 elbocsátások az alkalmazottakra?

Több millió szakembert bocsátottak el a COVID-19 járvány miatt. Gyakran megvitatjuk a jelenlegi munkanélküliek küzdelmeit, de ritkán vesszük figyelembe az elbocsátott szakemberek állapotát. Mi történik az alkalmazottakkal, akiket megkíméltek a céges elbocsátásoktól? Hogyan hatott rájuk a COVID-19?

Miután több mint 1000 embert vizsgáltak meg olyan vállalatoknál, ahol elbocsátották a munkavállalókat a COVID-19 miatt, az elemzők rájöttek, hogy a jelenlegi alkalmazottak 18% -át leépítették. Nem meglepő, hogy ezek a lefokozások gyakoribbak voltak a felső vezetés (36%) és a vezetők (28%) esetében. A középszintű vezetést is súlyosan sújtotta, az egyének 20% -a számolt be arról, hogy leépítették őket. Ha a COVID-19 alatt lefokozták, csalódottnak, csüggedtnek és talán még keserűnek érezheti magát. Azt is hiheti, hogy semmit sem tehet a helyzetének javításáért. És ez egy bizonyos pontig igaz. Sok mindent nem tud kontrollálni jelenleg. De arra kell összpontosítania, amit irányíthat.

Van néhány olyan intézkedés, amelyet most megtehet, és amely elősegíti a karrier későbbi növekedését. Előfordulhat, hogy egy ideig nem lép vissza az eredeti pozíciójába. De ha képes a munkahelyi továbbképzésre, továbbra is kapcsolatba léphet az ipar más szakembereivel, és így Ön lesz az első, akit népszerűsítenek, ha a COVID-19 biztonságosan a hátunk mögött lesz. A költségek csökkentése érdekében a vállalatok nemcsak elbocsátották az alkalmazottakat, hanem csökkentették a munkavállalók fizetését is. Ez általában együtt jár a lefokozásokkal. Az alkalmazottak közel 40% -a kapott bércsökkentést a COVID-19 miatt, miután cégük elbocsátotta kollégáit. Azoknak a dolgozóknak, akiknek valóban csökkentették a fizetésüket, az átlagfizetése átlagosan 36% -kal csökkent.

Vélemény, hozzászólás?