Ezekkel veszélyezteted a kapcsolatodat a leggyakrabban!

Sokan csak a sokadik tönkrement párkapcsolat után jutnak el arra a pontra, hogy alaposan átgondolják, és mérlegeljék azt, hogy lehetséges, hogy valamit ők rontanak el, és nem a világ esküdött össze a szerelmi életük ellen.

Bizony az ember sokszor képes pórul járni, és arra is volt már példa nem egyszer a világtörténelemben, hogy valakit nagyon félreismertünk, ám amikor látszólag minden rendben – legalábbis mi így látjuk -, ennek ellenére sorban, egymás után szakítanak velünk, akkor érdemes végiggondolni, hogy nem mi vagyunk-e azok, aki az egészről tehet? Hisz könnyen lehet, hogy olyan viselkedési normákat, szokásokat tudunk a magunkénak, amelyeket teljesen normálisnak gondolunk – vagy épp észre sem veszünk -, viszont a párunkat ezekkel az őrületbe kergetjük. Ha pedig a kommunikáció sem működik rendesen, akkor ezek a problémák akár kimondatlanok is maradhatnak, ennek következtében pedig újra és újra el fogjuk követni mindegyiket, ami folyamatosan ugyanahhoz az eredményhez – azaz szakításhoz – vezet majd.

Épp emiatt ilyenkor érdemes alapos önvizsgálatot tartani, és végiggondolni, hogy vajon hol lehet a hiba, mi az, amit mi teljesen helyénvalónak gondolunk, ám közel sem az. A legtöbb esetben mindössze annyiról van szó, hogy elégedetlenek vagyunk a párunk – apró, már-már jelentéktelen – szokásaival, ezért aztán folyamatosan korrigáljuk, és megpróbáljuk megváltoztatni. Itt nem kell eget rengető dolgokra gondolni, ám ha a korrekció folyamatos, az bizony igencsak idegőrlő a másik számára, aki úgy fogja érezni, hogy nem elég jó, idővel elkezdi megkérdőjelezni a kapcsolat létjogosultságát is. Fogadjuk el a másikat olyannak, amilyen – hisz így is ismertük meg -, és ne akarjuk megváltoztatni, mert úgysem fog sikerülni. Ugyanez igaz mindenre, amiben különbözünk a kedvesünktől. Az emberek egy része hajlamos azt gondolni, hogy egy párkapcsolat akkor működhet jól, ha egy hozzánk nagyon hasonló emberrel vagyunk együtt. Ez azonban nem így van, a belső értékek, az egymás iránti tisztelet, szeretet és támogatás az, ami hosszú távon összetart két embert. Erre fókuszáljunk, ugyanis csak így lesz tartós a kapcsolatunk.