Az Ön kerti tavában is van levegőztető?

A kerti tavak nagy népszerűségnek örvendenek, hiszen nyugalmat és békét árasztanak magukból. A mai rohanó világban különösen hasznos és jól jön a kerti tó pihentető, nyugodt látványa. Ugyanakkor a kerti tóban nem csak gyönyörködni kell, hanem gondoskodni is kell annak élővilágáról.

Kerti tó levegőztető használatával nem csak a kerti tó lesz gyönyörű, de annak élővilága is boldog és egészséges lesz. A levegőztető az év minden napján kiváló szolgálatot tehet. Annak érdekében, hogy a kerti tóban lévő halak és növények jól legyenek, elengedhetetlen az oxigén. A levegőztető gépek ezt segítik elő. Melegebb időben a víz oxigén tartalma alacsonyabb, míg a hidegben magasabb. Ebből könnyen kiderül, hogy főként a nyári hónapok kritikusak, hiszen, ha a víz hőmérséklete meghaladja a huszonöt Celsius fokot, akkor akár harminc százalékkal is csökkenhet a tó oxigén tartalma. Fokozza a problémát, hogy a nyári hőségben a halak oxigén igénye is növekszik. Ha a halak oxigén hiányos állapota kerülnek, akkor a víz felszínen levegő után kapkodnak és belassulnak. Ha ezt tapasztalja, akkor egyértelműen baj van. A levegőztető képes orvosolni ezt a problémát.

Télen az jelenti a problémát, hogy a tó vize könnyen befagyhat. A halaknak viszont ekkor is szüksége van oxigénre. A levegőztető segítségével a tó befagyása sem jelent problémát, sőt képes megakadályozni, hogy a tó vize befagyjon. Mindezt úgy, hogy a levegőztető levegőbuborékokat juttat a vízbe. A készüléket a vízfelszín felett legalább harminc centiméterrel magasabban kell elhelyezni, annak érdekében, hogy a készülék ne kerüljön a vízbe. Ha a téli befagyást szeretné elkerülni, akkor a nap huszonnégy órájában üzemelnie kell a levegőztetőnek. Bővebb információkat és elérhetőséget a sunikft.hu webáruházban talál!