Energia vitaminok mindenki számára!

A C-vitamin létfontosságú tápanyag az egészség szempontjából. Segít a csontok, a bőr és az erek kialakításában és fenntartásában. Természetesen előfordul bizonyos élelmiszerekben, különösen a gyümölcsökben és a zöldségekben, de kiegészítők is kaphatók.

Energia vitaminok kaphatóak a wavita.hu weboldalon méghozzá igen kedvező áron, tehát nem árthat benézni hozzánk a wavita.hu weboldalra, és itt mindent megtudhat a C vitamin étrend kiegészítőkről is, amelyeket néhány kattintással megrendelhet. A vitaminok, beleértve a C-vitamint is, szerves vegyületek. A szerves vegyület az élőlényekben létező, szén és oxigén elemeket tartalmazza. A C-vitamin vízben oldódik, és a szervezet nem tárolja. A megfelelő C-vitamin szint fenntartásához az embereknek napi bevitelre van szükségük az azt tartalmazó élelmiszerekből vagy kiegészítőkből A C-vitamin számos testi funkcióban fontos szerepet játszik, beleértve a kollagén, az L-karnitin és néhány neurotranszmitter termelését. Segít a fehérjék metabolizmusában, antioxidáns aktivitása csökkentheti egyes rákos megbetegedések kockázatát. A sebgyógyulásra vonatkozólag már az 1942-ben végzett kutatások szerint a sebek gyógyulása hosszabb ideig tart, ha valakinek skorbutja van.

A skorbut a C-vitamin hiányából ered. Tünetei az ízületek duzzanata, az íny és a laza fogak vérzése, vérszegénység és fáradtság. Visszatérő skorbut akkor fordulhat elő, ha egy személy nagyon nagy adag C-vitamint vesz be, majd gyorsan abbahagyja. A C-vitamin segíthet a rák kezelésében. Antioxidánsként megvédi a testet az oxidatív stressztől, és segít megelőzni más molekulák oxidációját. Úgy tűnik, hogy a szervezetben más antioxidánsokat is regenerál. Weboldalunkon a wavita.hu-n számos étrend-kiegészítőt találhat, amik tele vannak C-vitaminnal, tehát mindenképp megéri benézni hozzánk.

Vélemény, hozzászólás?