Diéta és konditerem, avagy egy valós sikertörténet

Egy nagyon csinos, 22 éves pécsi lánnyal, Lillával beszélgetek annak apropóján, hogy  a formásan telt, fiatal lányból miként lett bombázó hölgy.

– Nagyon csinos vagy Lilla, rengeteget fogytál! Gondolom sokan megkérdezik, hogy hogy csináltad? Mennyivel nyomsz kevesebbet?

– 72 kilóról indultam, most 54 vagyok. 18 kilót fogytam.

– Ez gyönyörű teljesítmény, mennyi idő alatt sikerült ezt a szép eredményt elérni?

– 7 hónap alatt.

– Mi volt az, ami az ún. kezdő löketet adta?

– Fiatal vagyok, irigykedve néztem a karcsú lányokat. Egyszer csak a tükör előtt azt mondtam, hogy elég volt, mától tudatossá teszem a táplálkozásomat! Elkezdtem a neten kutakodni hatásos diéták és testedzések után, szóba elegyedtem testépítőkkel, kikértem a tanácsukat, sikertörténeteket kezdtem el olvasgatni.

– Mi volt a kezdő lépés?

– Fájó szívvel búcsút vettem a liszttől, cukortól, édességtől, és elkezdtem csirkemellet, rizst és zöldségeket enni. Napi 5x, a testsúlyomhoz és az energiafelhasználásomhoz igazítva. Mindent számoltam, elkezdtem „tisztán” táplálkozni. Az édesség iránti vágyamat fehérjeturmix fogyasztásával igyekeztem kielégíteni. Ma is így étkezem, bűnözni tilos!

– Ilyen mértékű változáshoz gondolom nem elég maga a diéta, szükség van mozgásra is. Ez nálad hogy működik?

– Eleinte nagyon cikinek éreztem lemenni a konditerembe, de muszáj volt levetkőzni a gátlásaimat. Elkezdtem a problémás részeimmel foglalkozni: has, csípő, fenék, combok. Eleinte ahogy jött: hasgép, lábgép, futópad. Sokat olvastam, beszélgettem a konditeremben, ma heti 5x 1-1,5 órás súlyzós edzést végzek, és heti minimum 4×40-60 perces kardió edzést. Továbbra is tisztán eszem, jobban érzem magam, mint valaha.

– Elérted a kívánt súlyt, hogyan tovább?

– Tavasszal indulni szeretnék egy fitness versenyen, valamint el szeretném végezni a személyi edző iskolát, hogy másoknak is segíthessek.

– Sok sikert kívánok mindkettőhöz!

Vélemény, hozzászólás?