Szeretsz főzni? Próbáld ki a szakácsmunkát!

Sajnos, igen keveseknek adatik meg az a lehetőség, hogy olyan szakmai területen dolgozzanak, melyet igazán kedvelnek is. Ám nem elképzelhetetlen, hogy olyan állásod legyen, ahová nap mint nap szeretsz majd bejárni. Ehhez csupán arra van szükséged, hogy jobban utánajárj az álommunkának.

A szakács munka pontosan az ilyen munkák sorát bővíti, természetesen azok számára jelenti a kellemes munkahelyet, akik jól érzik magukat a konyhában és szeretnek főzni. A szakács munka a vendéglátóiparban, felszolgálókon kívül, az egyik legkeresettebb állás. Ahogyan a pincérek esetében, a szakács munka területén is alkalmad nyílik olyan munkahelyen végezni ezt a munkát, mely színvonalasabb.

A 4-5 csillagos szállodák olyan szakács munkákat kínálnak, mely minden főzni szerető ember álma, hiszen kiválóan mutat majd a szakmai önéletrajzban. Nem csupán e szempontból előnyös, hanem ezt a fajta munkát kedvelők ki is élvezhetik a színvonalas helyszíneket, mert több estben tapasztalatot szerezhetnek, valamint híres- neves cheféktől tanulhatnak a konyhai fortélyokról. Mi sem ad ennél jobb alkalmat, mint az első osztályú rendezvények színhelyei.

A szakács munka részeként az első lépcsőfok, amikor egyelőre még a részlegvezetőd a chef vagy a konyhafőnök. Ebben a kezdeti fázisban a szakács munkával járó feladatok a következők: nyersanyagok előkészítése, ételek elkészítése, tálalás, díszítés, HACCP szabályok ismerete és betartása, munkavédelmi előírások betartása. Elsőként a reggeliztetésen, majd már később fogadásokon és vacsorákon mutathatod be főzőtudásod a nagyközönségnek.

Ha érdekel a szakács munka, és szeretnél részletesebben is olvasni róla, látogass el a kolcsonpincer.hu internetes oldalára, ahol bővebben is megtalálhatod a szakács munkához kötődő információkat.

Vélemény, hozzászólás?