Ha mindig naprakész akar lenni, a VPS bérlés ad megoldást

Egy cég számára nem csak rendszere üzemeltetése jelenthet gondot, de problémás lehet az is, hogy a szakembereknek folyamatosan figyelniük kell azt. A hibákat azonnal ki kell javítani, a váratlan eseményekre reagálni, a szoftvert és hardvert egyaránt frissíteni. Olyan szakembert fizetni pedig, aki mindezt profin csinálja, nem olcsó mulatság.

Egy vállalati rendszer, akár egyetlen szerver üzemelteti, akár száz, folyamatos odafigyelést kíván. Az munkatársaknak mindenkor hozzá kell férniük az adatokhoz, biztosítani kell a belső és külső kommunikációt, a webes jelenlétet, az online szolgáltatások rendelkezésre állását. Rendszergazdára van tehát szükség, mégpedig olyanra, aki haladéktalanul reagálni tud, ha valami baj történne.

Elfeledhetjük a problémát

A virtuális privát szerver (VPS) egyik erőssége éppen az, hogy leveszi a megrendelő válláról a szerver fizikai karbantartásának minden gondját. A szolgáltatótól magát a szervert, s virtuális szerver esetén gyakorlatilag a teljesítményt bérli – ilyenformán, ha a rendszerben valami meghibásodik, cserére vagy karbantartásra szorul, ez a megrendelőt egyáltalán nem érinti.

A modern adatközpontok, mint amilyen a DoclerNetnél is működik, redundánsan kiépített architektúrájukkal biztosítanak arról, hogy még ha a fizikai hardverrel valamilyen vártalan esemény történne is, a virtuális szerver szolgáltatásai mindig zavartalanok maradjanak.

Hosszú távon is biztos

Könnyű meglátni, hol szolgálja ez a cég érdekeit: hiszen nem csak, hogy nem kell a szerverek beszerzésére, elhelyezésére, folyamatos üzemeltetésére költeni, de az ár a későbbiekben is jól kalkulálható, tervezhető marad. Hiszen a fizikai hardver felújítására, cseréjére, szervizelésére szintén nem kell forrásokat elkülöníteni. Sem pedig arra, hogy egy olyan szakembert alkalmazzunk, aki a rendszert folyamatosan gondozza.

A virtuális privát szerver, amennyiben a cégnek nincsen feltétlenül dedikált szerverre szüksége, a legegyszerűbb és legköltséghatékonyabb megoldás, amelyet csak választhat. Kizárja a váratlan költségeket, a nagyobb beruházás szükségességét, mindemellett gyakorlatilag teljes rendelkezésre állást és nagyfokú biztonságot garantál.

Vélemény, hozzászólás?