Az Endokrinológia feladata és leírása

A legegyszerűbben fogalmazva az endokrinológia a hormon kémiai hírvivője egyik sejtből vagy sejtcsoportból a másikba. A hormonok felszabadulnak (kiválasztódnak) a testben, és hatással vannak a test más részeire. Ennek hatása a test távoli részeivel való kommunikáció. Tehát például a mellékvesék adrenalint válthatnak ki, amely több különböző szervre is hatással van.

Endokrinológia feladata megtekinthető a nogyogyasz.hu weboldalon, tehát kattintson ide és tudjon meg mindent erről a témáról még ma. Az endokrin mirigy olyan mirigy, amely hormonokat választ ki. A hormonok minden organizmusban megtalálhatók, amelyeknek több sejtje van, és így megtalálhatók növényekben és állatokban is. Számos olyan fiziológiai tevékenységet befolyásolnak vagy szabályoznak, mint a növekedés, fejlődés, pubertás kor, az éberség szintje, a cukorszabályozás és az étvágy, a csontnövekedés stb. Azt is tapasztalja, hogy a hormonokkal kapcsolatos problémák és működésük hozzájárulnak a főbb betegségekhez; például cukorbetegség, pajzsmirigy állapotok, agyalapi mirigy állapotok, néhány szexuális probléma, néhány neurológiai probléma, étvágy és elhízás, csontproblémák, rák stb.

Az endokrinopátia vagy az endokrinózis az endokrin rendszer betegségei. Ezeket az állapotokat azonban gyakran hormon-egyensúlyhiánynak nevezik. Az endokrinológia magában foglalhatja e rendszer betegségeinek diagnosztizálását és kezelését. A diagnózis gyakran magában foglalja a különféle tünetek kiértékelését, és a klinikai kémia és a biokémia ismeretét igényli. Számos laboratóriumi vizsgálatot is alkalmaznak, beleértve a diagnosztikai képalkotást. Ezeknek a betegségeknek a kezelése gyakran hosszú távú kezelést igényel, és magában foglalhatja a betegség egészének kezelését és a változások megfigyelésének fenntartását sejtszintű vagy molekuláris szinten. Bővebb leírásért keresse fel a nogyogyasz.hu weboldalt.

Vélemény, hozzászólás?