Amire a dolgozó nőknek szüksége van 2021-ben

Nemrégiben a TikTokhoz fordultunk, hogy megkérdezzük a nőket, milyen változtatásokat akarnak és mit tartanak szükségesnek a munkahelyen, hogy jobbnak érezzék szerepeiket. Néhány ilyen válaszból nyilvánvaló, hogy még mindig hosszú utak várnak ránk addig, amíg a munkahely egy jobb hely lesz.

„Ugyanolyan fizetést szeretnék kapni, mint a kollégáim, akik ugyanazt a munkát végzik. Egyenlő fizetés kéne és az, hogy ne ítéljenek el azért, mert van gyermekem.” Ezek a válaszok annyira elkeserítőek, mert ezek a nők nem kérnek sokat! Sajnos a nemek közötti bérkülönbség nagyon is valóságos. A férfiak átlagfizetése majdnem 20% -kal magasabb, mint a nők fizetése a legfrissebb statisztikák szerint. Ez a statisztika azonban csak egy kis része ennek az összetett kérdésnek. A legjobb tanácsok, amelyeket a nőknek adhatok az, hogy mindig tudják az értéküket. Végül a vállalatok tudni akarják, hogyan fog spórolni vagy pénzt keresni nekik. Ha komoly példája van arra vonatkozóan, hogy mennyire értékes, ne féljen ezt hangoztatni. „Szeretném, ha férfi kollégáim nem beszélnének helyettem.”

„Az kéne, hogy elismerjenek, csakúgy, mint férfi kollégáimat, és nem kéne háromszor ismételnem magam, szemben azzal, hogy először őket hallják meg, amikor beszélnek.” Ismét elgondolkodtató, hogy a nőknek ezzel is foglalkozniuk kell a munkahelyen. Ha valaha is megszakítja a mondandóját egy férfi kolléga, ne engedje! Közvetlenül szakítsa félbe őket, és fejezze be ötletét. Ha olyan helyen dolgozik, ahol ez következetesen lehetővé válik, akkor őszinte kérdéseket kell feltennie magának a munkájával kapcsolatban. Sok vállalat azt hirdeti, hogy „mi vagyunk az elsők”, és itt minden embert és ötletet egyformán értékelnek. A különbség egy nagyon jó cég és egy másik vállalat között az, hogy a jó cégek és vállalatok gyakorolják azt, amit hirdetnek. Ha cége nem hajlandó kitartani ezen eszmék mellett, akkor ideje lenne mérlegelni a változást.

Vélemény, hozzászólás?