Víztisztítás otthon

Már több helyen elérhetőek azok a népszerű termékek amelyek segítségével az otthoni vezetékes csapvizet jobbá tudjuk tenni. Ezek a termékeket víztisztító gyűjtőnéven szokták ismerni, hiszen a víz megtisztítására, pontosabban valamelyik paraméter(ek) javítására szolgálnak.

Ezeknek a víztisztítási termékek alkalmazása azoknak ajánlott, akik nem elégszenek meg a szolgáltatott vezetékes csapvíz minőségével, mert magasabb vízügyi elvárásaik vannak az ivó és főzővízzel szemben.

Sajnálatos módon a csapvízben szinte mindig jelel van a klór, mint fertőtlenítő szer, ami rákkeltő és kellemetlen ízt is ad az ivóvíznek. Ezek mellett a vezetékekben lerakodó rozsda és egyéb mechanikai lebegőanyagok teszik kellemetlenné a vízfogyasztást. Jelentős probléma lehet még maguknak az ólom tartalmú csöveknek a problémája is. Tehát ezekből jó látható, hogy valóban nem elrugaszkodott gondolat a fogyasztásra használt víz utótisztítása, hiszen a központi víztisztító telepeken nem tudják ezek a szennyeződéseket eltávolítani.

Víztisztítás otthon
Víztisztítás otthon

Az otthoni víztisztításban használt termékek:

  • vízszűrő kancsó
  • csapra szerelhető egyszerű víztisztító
  • egyszerű, többfázisú beépíthető víztisztító
  • ozmózis víztisztító rendszer

Már a belépő szintű vízszűrő kancsók használatával jelentős változást érhetünk el, amit ízélményben is jelentősen érezni fogunk az első pillanattól kezdődően.

Amennyiben teljes megoldást akar a felhasználó a víztisztításban, akkor pedig ozmózis víztisztító rendszerek használata jöhet csak szóba, hiszen ezek a hatékony vízszűrő rendszerek minden szennyeződést eltávolítanak a bemeneti vízből. A megszűrt szennyeződéseket pedig nem tárolják magukban, hanem a selejtvíz ágon a csatornába öblítik. Többek között ezért is a leghatékonyabb víztisztítási rendszer az fordított ozmózis elvén működő víztisztítók.

Víztisztító Diszkont miden, ami víztisztító…

Vélemény, hozzászólás?