Vízforraló jó áron rendelhető online!

A korai elektromos vízforralók beépített veszélyt jelentettek: viszonylag könnyű volt bekapcsolni, kikapcsolni és egy-két házimunkát elvégezni közben, majd megfeledkezni róluk. Ha szerencséje volt, amikor néhány perc múlva visszajött, a konyhát gőzfelhők töltik meg. Ha nem volt szerencsés, a vízforraló eleme kiéghet, kiolvadhat a biztosíték, vagy akár tüzet is okozhat.

Vízforraló a legjobb áron vár mindenkit a digitalweb.hu weboldalra látogatva, ezért itt a helye nálunk ha ön is régóta vágyik egy ilyen vízforralóra. Szerencsére gyakorlatilag minden modern vízforraló automatikusan kikapcsolja magát a termosztátok (mechanikus, elektromos vagy elektronikus eszközök, amelyek reagálnak a hőmérséklet változásaira) segítségével. A legegyszerűbbek mechanikusak, és a vízforraló alján található elemegységbe integrált bimetál termosztátot használnak (amelyet a termosztátokról szóló fő cikkünkben írunk le). Két különböző fémből álló korongból áll, amelyek szorosan egymáshoz vannak kötve, amelyek közül az egyik a hőmérséklet emelkedésével gyorsabban tágul, mint a másik. Normális esetben a termosztát egy irányba görbül, de amikor a forró víz eléri a forráspontot, a keletkező gőz eltalálja a bimetál termosztátot, és hirtelen megpattan majd az ellenkező irányba hajlik, kissé olyan, mint egy esernyő, ami kifordul a szélben.

Amikor a termosztát kinyílik, megnyom egy kart, amely kikapcsolja az áramkört, levágja az elektromos áramot és biztonságosan kikapcsolja a vízforralót. A kifinomultabb vízforraló termosztátok teljesen elektronikusak, és lehetővé teszik a víz pontos hőmérsékletre történő felmelegítését és a végtelen ideig történő fenntartását az áram ismételt be- és kikapcsolásával. További részletekért és információkért nézzen be hozzánk a digitalweb.hu weboldalra mert itt mindent megtalál.

Vélemény, hozzászólás?