Vitorlázás a Balatonon egy igazán különleges hajón!

A balatoni vitorlázás egy igazán különleges program, amely egy csodás együtt töltött nap megkoronázása lehet, különösen a naplementében. Ugyanakkor csapatépítés vagy osztálykirándulás helyszínéül is szolgálhat! Ha még sosem vettél részt balatoni sétahajókázáson, akkor épp itt az ideje!

Vitorlázás Balaton – Mi kell ennél több? A Phoenix egy két árbócos klasszikus cirkáló vitorlás, mely 16,4 méter hosszú és 3,7 méter széles. Mivel egy viszonylag nagy méretű hajóról van szó, ezért kevésbé lesz tengeribeteg a fedélzeten, aki erre hajlamos. A Phoenix a Váci és Balatonfüredi Hajógyárban készült egy tizenöt hajóból álló sorozat részeként, Hankóczy Benacsek Jenő tervei alapján. A hajó korábbi neve Galyatető, azonban ennek kiejtése az akkoriban gyakori német turisták számára komoly nehézséget jelentett. Éppen ezért a tulajdonos Szilágyi Miklós, úgy döntött, hogy átnevezi a hajót. Az új neve a Phoenix lett. A hajónak ma már új tulajdonosa és egyben kapitánya van, még pedig Raskó Róbert. A Phoenix harminc fő befogadó képességgel rendelkezik, ezért akár nagyobb csoportok számára is tökéletesen alkalmas.

Nyáron a magyarok nagy része a Balatonhoz utazik. Még abban az esetben is, ha a tengerpartot preferálja, egy kis Balatonozásra mindig jut idő. Ha eddig csak a vízben pancsikoltál, úsztál és csak messziről figyelted a kecses vitorlásokat, akkor itt az ideje, hogy kipróbáld micsoda élményt nyújthat számodra egy ilyen hajó. A már említett csapatépítő helyszínként a kollégák nagyszerű élményeket szerezhetnek és kiszakadhatnak a mindennapokból. Sokkal jobb egy hajó fedélzetén csapatépítőt tartani, mint egy irodában vagy tárgyalóban. Ha szeretnél bővebb információkhoz jutni, akkor látogass el a yachtparty.com weboldalra, ahol rengeteg hasznos információt találsz!