Van rá esély, hogy felrobbanjon a WC, miközben rajta ül?

Az interneten számos városi legenda, elképesztő történet kering, melyeket olvasva sokan úgy vélik, hogy ma már sehol sem lehetünk biztonságban. A sok döbbenetes történet között van olyan, amely nem kitaláció, hanem nagyon is valóságos.

A felrobbant WC és egyéb izgalmas történetek kapcsán itt tudhat meg többet! 2013-ban egy brooklyni férfi úgy döntött, hogy leellenőrzi, van-e már vízszolgáltatás vagy továbbra is szünetel. Erre úgy próbált fényt deríteni, hogy lehúzta a WC-t az öblítő gomb megnyomásával. Ekkor azonban az arcába robbant a WC, méghozzá úgy, hogy a kórházban kellett összevarrni a sebet harminc öltéssel, ugyanis az egyik WC csészéből kicsapódó szilánk súlyosan megsebesítette. Az eset nem egyedülálló, hiszen Kínában, Hupej nevű településen is volt már példa WC robbanásra az egyik bárban. Az eset éppen akkor történt, amikor egy nő rajta ült és pisilt. Szerencsétlen nő nemi szervébe egy hét centiméteres szilánk fúródott, melyet a szakemberek csak egy háromórás beavatkozás során tudtak eltávolítani. A nőt három napon keresztül az intenzív osztályon tartották, de szerencsére stabilizálódott az állapota.

Mindkét eset döbbenetes és könnyen megrémiszti az embereket, hiszen ez azt feltételezi, hogy a WC bármikor megadhatja magát, azonban ez szerencsére nem így van. A rejtélyes WC robbanások hátterében a sérült csővezetéken keresztül a lefolyócsőbe került nagy mennyiségű levegő állhat. Amikor a brooklyni férfi lehúzta a WC-t, akkor a tartályból nagy nyomással érkező víz összeütközött a beszorult levegővel, melynek következtében akkora túlnyomás keletkezett a csőben, mely szétrobbantotta a csészét. Nem kell attól félni, hogy az esetek megsokszorozódnak, ugyanis az ehhez szükséges feltételek kialakulásának esélye egy a százmillióhoz.