A 80-as évek lakberendezési trendjei, amelyeket ma is szeretünk

Van néhány dolog, aminek mindenképpen a ’80-as években kell maradnia (például a dauer, amit inkább elfelejtenénk), viszont van néhány retro stílusú dekorötlet, amit a mai napig szívesen használunk. Az új hullám évtizede remek dekortrendeket adott nekünk, de sokan még mindig a 80-as évekhez ragaszkodnak. Ezek a retró ihletésű dekorötletek tökéletesek arra, hogy egy kis vintage beütést adjanak a térnek.

A vaskos bútoroktól az élénk színekig néhány trend jön újra és újra divatba jön. Mindannyian a plexiüvegről álmodozunk, különösen egy olyan helyen, mint a konyha vagy a nappali. A plexiüveg egy átlátszó, vastag műanyag, amely olyan jól működik a helyiségekben, ahol szeretné elkerülni a túl sok textúrát és a rendetlenséget. Könnyen tisztítható is. Nehéz az 1980-as évekre gondolni úgy, hogy ne jussanak eszünkbe a neonfények és élénk színek képei. De attól, hogy a neon évtizede már rég elmúlt, még nem jelenti azt, hogy most ne tudnánk magunkévá tenni ezt a színes trendet. Míg a ’80-as évek nagy része az erős színekről (és a hangos zenéről) szólt, a preppy stílusnak is volt nagy pillanata ebben az évtizedben. A csíkos minták, a fehér és kék színpaletták, valamint a monogramok divatosak voltak, és úgy gondoljuk, hogy itt az ideje, hogy visszatérjenek.

Persze manapság mindenütt jelen van a minimalizmus, de úgy gondoljuk, itt az ideje, hogy a maximalizmust is befogadjuk. A Memphis Design egy mozgalom, amely 1981-ben indult Milánóban, Olaszországban, és mindent felölelt, ami színes, elvont és erős. A legjobb dolog a ’80-as években, hogy sok tervezési irányzat meglehetősen kontrasztos volt. Ha a merész és a neon nem az ön világa, mit szólna a pasztellhez? A trópusi minták is elterjedtek voltak a ’80-as években, a trópusi növények szintén – és ha valaha is kifogásra volt szüksége több szobanövény használatára, tessék, idén is divatosak.