Vajon tényleg megéri-e a külföldi munka vállalása?

Rengeteg csodálatos dolog van abban, ha elmegy az ismeretlenbe, és egy évet külföldön dolgozik. Egy másik kultúra megtapasztalásától kezdve egészen a pénzkeresésig egy teljesen új világ nyílik meg ön előtt ha külföldre költözik – új gondolkodásmódok, új ételek és új barátok.

Megéri-e a külföldi munka vállalása? Erről többet tudhat meg a crew.hu weboldalon. Szingapúr, Svájc és az Egyesült Arab Emírségek kiváló példái azoknak az országoknak, ahol magas az átlagfizetés, vagy különösen nagylelkű ajánlatokat tesznek külföldi szakértelemért – vagy mindkettő érvényes. És nem csak a szerencsés kisebbség profitál abból, hogy egy másik országba költözik munka miatt. A felmérések szerint a kivándorlók 74%-a növeli jövedelmét külföldön. Sok országban alacsonyabbak a megélhetési költségek is, mint hazánkban, ami lehetővé teszi, hogy többet tartson fenn magasabb fizetéséből, és jól felkészüljön arra, amikor hazatér. Egy új környezetben dolgozva magasabb szintre emelheti képességeit – és így karrierjét is.  Legyen tehát olyan, mint egy szivacs, amelyet egy érdekes új vödörbe ejtettek, és szívjon fel mindent, amit a szakterülete különböző szakértőitől tud.

Nagyszerű, hogy közösségének jelentős részévé válhat, megismerheti városát, és gyökeret ereszt szülővárosában. Nem kell viszont mozdulatlanul, ugyanazon a helyen állnia az örökkévalóságig. Inkább legyen olyan, mint a nomád flamingók a Nagy Hasadék-völgy afrikai részén, akik tóról tóra vándorolnak élelmet keresve. Amennyiben külföldi munkát keres, mert ön is úgy érzi, hogy a pénzszerzés mellett egy új kultúrát is megtapasztalna, keresse fel a crew.hu weboldalt különböző munkalehetőségekért külföldön. Weboldalunkon szárazföldi, vízi, illetve légi munkákat is találhat külföldön.