Elavult szabályok, amelyeket kis belterek díszítésekor megszeghet

Fehér falak. Lekicsinyített bútorok. Díszítetlen felületek. Az ehhez hasonló stílustippek unalmassá teszik a kis terek díszítését. A következő tippek segítenek megszegni a kevesebb több szabálykönyv minden irányelvét. Minden mikrotér azt bizonyítja, hogy ha jól csinálják, nincs szükség sok négyzetméterre egy stílusos otthon létrehozásához.

Néha egyetlen nagyméretű bútor is vonzóvá varázsol egy kis helyet. Ha egy apró kuckót több kisméretű berendezéssel megtömik, szűknek és zsúfoltnak érezzük. Ha azonban ennek a helynek a nagy részét egy nagy szekcionált kanapéval töltjük meg, a kompakt nappali nagyon hívogató lesz. Éléonore Bridge francia blogger 377 négyzetméteres lakását stílusos otthonná alakította át a maximalista dekor stílusban. Hogyan hozta ezt össze? A lágy árnyalatú falak és bútorok megalapozzák színes falfestményeit, érdekességeit és otthoni kiegészítőit. A sötét mennyezet mélységet adhat a fehér falakkal rendelkező kis világos térnek. Ennek a munkának a trükkje a fényt visszaverő szatén vagy félfényes festék használata. Ellentétben a lapos sötét színnel, a csillogó szín fényessé teszi a teret.

Ha jól csinálja, a szőnyegek különböző zónákat hozhatnak létre egy kis szobában. Egy 100 négyzetméteres helyen is nagy szőnyeget használhat a nappali kialakításához, egy kisebbet pedig az otthoni iroda kialakításához. A sötét falak építészeti szempontból érdekessé tehetik a kis teret, ha kontrasztos világos árnyalatú funkciókkal párosulnak. Egy elegáns konyha fehér mennyezettel és szekrényekkel ellensúlyozza a drámai fekete falakat. A fehér festék a formázás illúzióját kelti az ajtó szélein és a falak tetején. A hozzáillő étkezőgarnitúra összevontnak tűnik. De ha merész, stílusos kijelentést szeretne tenni, akkor az össze nem illő készleteknek van egy nagy “hűha” tényezője. Ennek a megjelenésnek a kialakításához meg kell győződnie arról, hogy a választott székek a használt asztalnak megfelelő ülőmagassággal rendelkeznek.