Utasbiztosítás és a Covid-19

A Covid-19 járvány komoly változást hozott az emberek életébe. Korábban az utazó kötött egy utasbiztosítást, bepakolta a bőröndjeit és már útnak is indult. A különféle korlátozások miatt, ma már sokkal elővigyázatosabbnak kell lenni és alaposan tájékozódni kell a hivatalos forrásokból, még az útnak indulást megelőzően.

Utasbiztosítás Covid fedezettel – A biztosítókhoz és utazási irodákhoz rengeteg kérdés érkezik az adott célország korlátozásai kapcsán, illetve azzal kapcsolatban, hogy az utasbiztosítás mire nyújt fedezetet. Az AXA Biztosítóhoz is számos megkeresés érkezik. 2021.július 1-től szabadabban lehet utazni a különféle országokba, mivel a hatályba lépő uniós digitális Covid-igazolványról szóló rendelet alapján az oltottságot igazoló védettségi igazolvánnyal bizonyos országokba korlátozásmentesen be lehet utazni. Fontosnak tartjuk kihangsúlyozni, hogy fontos hivatalos forrásokból tájékozódni az egyes országok beutazási szabályai és korlátozásai kapcsán. Abban az esetben, ha Ön karanténban tartózkodik az utazást megelőzően a Covid-19 magyarországi megerősítése miatt, akkor a kiegészítő biztosításon belül a szerződés feltételei alapján az utasbiztosítás fedezi a kockázatokat.

Azzal is érdemes tisztában lenni, hogy a célország járványügyi helyzete miatti eseményekre nem nyújt fedezetet az útlemondási biztosítás. Szintén fontos információ, hogy nem téríthetők meg az útlemondási biztosításból az út lemondásával kapcsolatos díjak. Nem a biztosítót kell megkeresni, hanem azt a légitársaságot vagy értékesítőt, amelytől igénybe vette a szolgáltatást. Viszont ebben a helyzetben a biztosítás elhalasztható vagy törölhető. Bővebb információkért, azt javasoljuk, hogy látogasson el az axa-assistance.hu weboldalra!