Tudta, hogy Zolcer János Gorbacsovról is írt?

Miért éppen 2020-ra tervezte Zolcer János Gorbacsovról szóló könyvét? Az író elmondása szerint ekkor talált megfelelő időt az írásra, de volt egy kényszerítő tényező is: Gorbacsov 2021. március 2-án 90 éves lett. Zolcer azt szerette volna, hogy a könyv egyfajta ajándék legyen a születésnapjára is.

Zolcer János könyveit megrendelheti a book24.hu weboldalra látogatva, tehát nézzen be hozzánk bátran és tekintse meg Zolcer János izgalmas és érdekes írásait. Gorbacsov jelenleg elég rossz állapotban van, évek óta ki sem mozdult Moszkvából, rengeteg kórházba jár, mindenféle betegségben szenved. A koronavírus aztán hab a tortán: lehetetlenné teszi az utazást, a találkozást. Mit kap az olvasó a könyvben, hogyan épül fel? Az olvasó egy korról ismerkedhet meg a könyvben legfelsőbb vezetőjének, Gorbacsovnak a szemüvegén keresztül. De ezt a kort – a kommunista Szovjetuniót, a KGM intrikáit, a nagyhatalmak taktikai politizálását, a hidegháború végét – meg lehet ismerni úgy, ahogy Gorbacsov leleplezi. Egy helyen például azt kérdezi: Lenin hazudott, vagy rosszul csinált valamit? Végtelenül kritikusan és őszintén beszél a hatalom kulisszatitkairól, a rendszerben rejlő hibáiról, és nem utolsósorban örök szerelméről, Raiszáról, aki sajnos 1999-ben halt meg leukémiában.

A könyv kronológiai sorrendben épül fel, mesél Gorbacsov életéről 35 történetben. Gorbacsov szülőfalujába vitte, ahol bemutatták születésének és gyermekkorának körülményeit, és sokat mesél szüleiről a temetőben. Aztán a moszkvai Lomonoszov Egyetemen volt az íróval, ahol találkozott Raisával, majd Sztavropolba utaztak, ahol a környék párttitkára volt, és megmutatta a 11 négyzetméteres lakásukat is. Amennyiben önt is érdekli ez a könyv vagy Zolcer János más írása, keresse fel a book24.hu weboldalt.