Tó fóliázás a lehető legjobb áron

A tófólia egy át nem eresztő geomembrán, amelyet folyadékok visszatartására használnak, ideértve a tározók, a visszatartó medencék, a veszélyes és nem veszélyes felszíni vízgyűjtők, a kerti tavak és a parkokban és kertekben lévő mesterséges patakok esetében. További részleteket weboldalunkon talál.

Tó fóliázás elérhető a water-szig.hu weboldalon, ezért ha az ön tavának is fóliára lenne szüksége, akkor jó helyen jár nálunk. A tó fóliáit meg kell védeni a fólia alatt lévő éles tárgyaktól (például kövektől) és a víztestben lévő bármely tárgy szúrásától. A védelmet homokrétegek, geotextíliák (különösen tűvel lyukasztott nem szőtt textíliák) és egyéb anyagok biztosíthatják. A tó fóliáit tekercsben vagy harmonikára hajtva raklapokra gyártják. A terepen történő elhelyezésüknél az élek és a végek átfedésben vannak, és összeforrnak. A tófólia szélét általában a talaj lejtőjének tetején átgördítik és rögzítik, vagy rögzíthető egy fából vagy betonból készült függőleges falhoz is. Doboz alakú tó fóliák téglalap alakú szerkezetekhez készíthetők. A rugalmas tófóliák (más néven geomembránok) túlnyomó része kereskedelemben kapható, és a következő polimerek felhasználásával készülnek: HDPE, LLDPE, fPP, PVC, EPDM.

Szintén előállíthatók a szövet polírozásával a polimer két rétege, például a PE-R, CSPE-R, fPP-R és EPDM-R között. A geomembránokat in situ is elő lehet állítani egy polimer permetezésével közvetlenül egy geotextília hordozóra. E különféle tavak fóliának élettartama nagymértékben függ attól, hogy be vannak-e fedve vagy sem. Olyan agyag fóliákat is lehet használni, amelyek rendkívül hosszú élettartammal rendelkeznek, mindaddig, amíg nem száradnak és nem repednek meg. Amennyiben tó fóliát keres jó helyen jár a water-szig.hu weboldalon.

Vélemény, hozzászólás?