Terhességi kalkulátor segítségével egyszerűbb

Mikor esedékes a babája? Ezzel a terhességi kalkulátorral megkeresheti az esedékesség dátumát az utolsó menstruáció dátuma, a fogamzás dátuma, az IVF 3 vagy 5 napos transzfer dátuma vagy az utolsó ultrahang dátuma alapján. Bővebben erről weboldalunkon olvashat majd.

Terhességi kalkulátor segítségével kiszámíthatja, hogy pontosan mikorra várhatja babáját, tehát nézzen be a foglaljorvost.hu weboldalra, hogy itt többet tudjon meg erről. A legtöbb terhesség körülbelül 40 hétig tart (vagy a fogantatástól számítva 38 hétig), így általában az esedékesség becslésének legjobb módja az, ha 40 hetet vagy 280 napot számol az utolsó menstruáció első napjától (LMP). Ennek másik módja az, ha három hónapot von le az utolsó menstruáció első napjától és hozzáad hét napot. Tehát, ha az utolsó menstruációja április 11-én kezdődött, akkor három hónapot számol vissza január 11-ig, majd hét napot ad hozzá, ami azt jelenti, hogy az esedékessége január 18. lenne. Így fogja felbecsülni orvosa az esedékességét. De ne feledje: Ugyanolyan normális egy-két héttel előtte vagy utána szülni. A derék mérése: Keresse meg a bordák alját és a csípője tetejét. Csavarjon egy mérőszalagot a dereka köré ezen pontok között félúton. Lélegezzen ki természetesen a mérés előtt.

Az esedékesség kiszámítása az utolsó menstruáció első napja alapján jól működik azoknál a nőknél, akiknek viszonylag rendszeres a menstruációs ciklusa. De ha a ciklusa rendszertelen, akkor az LMP módszer nem biztos, hogy fog működni. Mivel fontos a megbízható becsült esedékességi dátum, Ön és a kezelőorvos használhatja a fogantatás dátumát, ha emlékszik rá. Csak adjon hozzá 266 napot a becsült esedékesség megszerzéséhez. Amennyiben többet tudna meg erről a témáról és felkeresne minket, kattintson még ma a foglaljorvost.hu weboldalra.

Vélemény, hozzászólás?