Társadalmi etikett tippek

Meg kell állnia és elgondolkodnia, milyen villát használjon, miután megérkezik a saláta egy vacsora közben? Gondolkozott már azon, hogy mit várnak el öntől, amikor hétvégi vendég valaki otthonában? Jól akar cselekedni, de nem tudja, hogyan kell? Vannak általános illemszabályok, amelyek mindig működnek, míg mások, amelyek az egyes helyzetekre jellemzőek.

Fontos, hogy ismerjük a jó modor alapjait, függetlenül attól, hogy hová megyünk. Több a rossz modor és a társadalmi probléma, mint valaha, így könnyen összezavarodhatunk azzal kapcsolatban, hogy mi az, ami társadalmilag elfogadható. Sok helyes viselkedésmód, amelyet az emberek egykor a józan észnek tartottak, elveszett a rossz tanácsok, az elavult viselkedési szabályok és a közösségi média kavargó szelében, ami miatt túl könnyű elcsúszni és durva lenni. Minden társadalmi helyzetben vannak bizonyos elfogadott viselkedési formák, amelyeket meg kell tanulnia. Néhány kivételtől eltekintve ezek gyakorlatba ültetése nagy változást hozhat társadalmi életében. Társadalmi szabályok: Jó modor – A helyes etikett alapvető szabályai többnyire a józan ész és az aranyszabály egészséges adagjával vegyülnek.

Legyen pontos – Senki sem szeret másokra várni, akik krónikusan késnek. Vannak azonban olyan esetek, amikor a késés nem az Ön irányítása alatt áll. Személyes tér – Ha lát valakit mocorogni, miközben egy kicsit hátrébb lép, azt jelenti, hogy megtámadta a személyes terét. Minden kultúra különböző kényelmi szintekkel rendelkezik a személyes térben, ezért utazás előtt tájékozódjon arról, milyen közel kerülhet az emberekhez anélkül, hogy durva lenne. Férfi modor – Ez egyszerű: csak úriembernek kell lennie. A durvaság soha nem férfias. Női modor – Lehet hölgy, és mégis erőt mutathat. Változtak az idők, és néhány szabály elavulttá vált, de mindig helyénvaló modorosnak lenni. Tizenévesek modora – Jó modorral mutassa meg mindenkinek, milyen felnőtt tud lenni. Valószínű, hogy ha megfelelő etikettet tanúsít, tiszteletet és talán még több kiváltságot is kiérdemel.

Vélemény, hozzászólás?