Támogassa vitaminokkal, nyomelemekkel szeme egészségét!

A szem az egyik legfontosabb érzékszerv, így fontos gondoskodni egészségéről. Érdemes nagy hangsúlyt fektetni a szem egészségének védelmére, ugyanis könnyebb a megelőzésről gondoskodni, mint a már meglévő bajt kezelni. Ma már számos környezeti ártalom jelent veszélyt szemünk fényére, így fontos a védekezés.

Szem egészsége érdekében ma már jóval többet kell tenni, mint egykor. A huszonegyedik század egyik jellemzője, hogy a legtöbb ember órákat tölt a monitor és az okos készülékek képernyőjének bámulásával. Ez nagy mértékben megerőlteti a szemet, hiszen órákon keresztül fókuszálunk magunk elé. Ráadásul a képernyő bámulásának van még egy veszélye, a szokásosnál ritkább pislogás, melynek következtében szem szárazság jelentkezik, annak minden kellemetlen tünetével együtt. A káros UV-B sugarakról rengeteget hallani, hogy mennyire káros a bőr számára. Ugyanakkor a szemnek sem tesz jót, így érdemes védekezni ellene. A kalap hordása sokat segít, de a leghatásosabb védekezési mód az UV-B sugarak ellen a szem érdekében az UV szűrős napszemüveg. Ez akár teljesen kiszűri a káros UV-B sugarakat.

Amellett, hogy a káros külső környezeti hatásokkal szemben védekezik, az is fontos, hogy belsőleg is gondoskodjon a szem védelméről. Ennek egyik kiváló módja a tápanyagokban gazdag, változatos táplálkozás, sok zöldség fogyasztással. A szem egészségét tekintve az egyik legfontosabb zöldség a répa, mely tele van A-vitaminnal és béta-karotinnal, melyek elengedhetetlenek a szem egészsége érdekében. Mivel kizárólag táplálkozás útján nehéz pótolni a tápanyagokat, ezért érdemes táplálékkiegészítőt fogyasztani. Ha szeretne minőségi vitamin készítményt vásárolni, akkor látogasson el a vitaminstore.hu webáruházba, ahol megtekintheti a teljes kínálatot!

Vélemény, hozzászólás?