Kiváló házi készítésű természetes gyógymód a bőrkiütések megállítására

A bőr kitörését az okozza, hogy a szőrtüszők eltömődnek az elhalt hámsejtekkel és olajokkal. Ezeket a bőrkiütéseket népszerűen aknénak és pattanásnak nevezik. Arcunk és nyakunk bőre nagyon érzékeny, és főleg ezeken a területeken jelentkeznek pattanások. Az arc területe a leginkább hajlamos a bőrkiütésekre.

De ezek a pattanások más testrészeken is megjelenhetnek, például vállon, háton, mellkason stb. A bőrkiütések fő okai a túlzott zsírkiválasztás, a higiénia hiánya, a stressz, a testen belüli hormonális változások, a rossz ételek fogyasztása, a nem megfelelő vízfogyasztás stb. Bármi legyen is az oka ezeknek a pattanásoknak, már nagyon korai stádiumban kell eltüntetni, mielőtt az egész arcra kiterjedne. Az ilyen pattanások fő problémája az, hogy csúnya hegnyomokat hagynak maguk után, ha nem kezelik megfelelően. Néha ezek a pattanások nagyon fájdalmassá válnak. Ezek a látszólag ártatlan bőrkitörések pokollá tehetik az életét, ha nem irányítja őket a kezdetektől fogva. Különféle gyógyszappanok, krémek és testápolók kaphatók a piacon, de ezeket a termékeket szakember irányítása mellett érdemes használni. Mielőtt azonban orvoshoz fordulna, próbáljon ki néhány otthoni módszert, amelyek nagyon hatékonyak.

A citrom kiváló otthoni gyógymód a bőrkiütések ellen. A citromlé erős természetes sav, amely jótékony hatással van a bőrre. De ne kenje fel a bőrére a nyers citromlevet, mert megégetheti a bőrt. A helyes eljárás az, hogy használat előtt fel kell hígítani vízzel. Vegyünk 1/4 pohár hűtött vizet. Öntsünk bele 5-6 csepp citromlevet. Jól össze kell keverni. Áztasson egy vattakorongot ebbe a vízbe, és finoman dörzsölje be vele az arcát, majd nyomja rá a pattanására. Ez a hígított citromlé segít csökkenteni a mirigy olajkiválasztását. Mivel savas, segít elpusztítani a bőrkiütések csíráit is. Ez a módszer kiváló, ha a bőr túlzott zsírkiválasztása miatt a bőr kipattan.

Vélemény, hozzászólás?