Hasznos házavató üzenet ötletek

Akár van egy barátja, aki most költözött be a legelső házába, akár új szomszédja van, mindig jó, ha egy kártyára ír néhány gondolatot, amivel elmondhat valamit. Nem kell hosszúnak lennie. Egy rövid és tartalmas megjegyzés tudatja vele, hogy örül neki.

Odaadhatja neki a cetlit, ha házavató partit vagy nyílt napot tart. Ha nem, vagy postázza, vagy kézbesítse személyesen. Bár az üzenetnek nem kell hosszúnak lennie, vannak bizonyos dolgok, amelyeket bele kell foglalnia a házavató üzenetbe. Először is meg kell szólítania a személyt. Ezután tudomásul kell vennie, hogy az illetőnek új helye van. Ekkor valami jókívánságot kell adnia ehhez az átmenethez. Ha ez a kártya ajándékkal együtt jár, említse meg, hogy mit ad a személynek. Végül írjon meleg, barátságos zárást. Amikor egy közeli barátja éppen új otthonba költözött, több melegséget akar mutatni, mint valakinek, akit alig ismer.

Íme néhány ötlet, hogy mit írjon: „Kedves Amanda! Nagyon örülök, hogy megtaláltad a tökéletes otthont magadnak és családodnak. Úgy tűnik, remekül illik hozzád, a letisztult építészet és a fa akcentusainak keverékével. Remélem, neked, Georgenak és a gyerekeknek sok csodálatos emléke lesz ezen a helyen. Tudom, hogy mindig is szívesen üldögélsz a szüleid tölgyfája alatt, ezért megrendeltem, hogy ültess egyet a hátsó udvarodba. Csak annyit kell tenned, hogy odamutatsz, ahol látni szeretnéd, és a szakemberek odateszik. Remélem, sok éven át örömet okoz. Hamarosan találkozunk.” Ha házavató kártyát ír valakinek, aki rokonságban áll önnel, az üzenet bensőségesebb lehet. Legyen azonban óvatos, ha túl személyes dolgokat ír, mert nem akarja zavarba hozni a címzettet, vagy kínos érzést kelteni benne, ha mások elolvassák a kártyát. Ha valaki új költözik a környékre, jó egy kártyával és egy kis ajándékkal köszönteni az illetőt vagy a családot. Sokan szeretnek süteményeket sütni házavató ajándékként.

Vélemény, hozzászólás?