Tamási Áron könyvek kedvező áron webáruházból!

Tamási Áron leghíresebb regényében, az Ábel trilógiában Szakállas Ábel egy tizenöt éves székely fiú, aki az első világháború után az erdélyi Csíkcsicsóban élt. Apja eléri, hogy erdész legyen a fiából a Hargitán. Feladata a kivágott fák őrzése, és ha jönnek a vásárlók, térítés ellenében számlát állítanak ki nekik.

Tamási Áron könyvek kedvező áron rendelhetőek a book24.hu weboldalra látogatva, tehát nem kell messzire mennie ha elolvasná Tamási könyveit, hiszen nálunk néhány kattintással meg is rendelheti azokat. Visszatérve fent említett regényére, Ábel a talált kutyájával, két tyúkkal, egy kecskével és egy macskával tölti mindennapjait, míg az egyik erdei sétája során puskákat és fekete, nagy vaskörtét talál. Tüzet rak az egyik vaskörte alá, majd a hatalmas robbanás után visszatér a helyszínre, és hatalmas pusztítást lát maga körül. Ennek Ábel örül, mert a szerződése szerint a (viharban) kidőlt fákat eladhatja és az értük kapott pénzt megtarthatja saját célra. Egy Fuszula nevű román kereskedő megtéveszti, majd Abel leleplezi a csalást, és a cég igazgatójával elfogják. Ahogy a csaló megszökik, egy marconai, surgyéláni román csendőrt rendelnek a fiú mellé.

Ők ketten egy hó által elzárt házban töltik a telet, egy napon a csendőr hazatér egy sassal, amely megöli a macskát, és megvakítja a kutya fél szemét is. A sast végre megsütik és megeszik, de Ábel emésztetlen az hús miatt sokáig betegeskedik. Amíg lábadozik a román csendőrség megeszi a kecskét, és elveszi a puskáját, amiben ezer lej volt, amit a felesleges fából szerzett magának. Surgyélán később újra találkozik Fuszulánnal, és visszatér az erdei házba, amikor Ábel apja is ott van, mert rossz hírt hozott, hogy imádott édesanyja meghalt. Az idős férfi berúgott, és elkapta a két gonosztevőt. Ha önt is érdekli ez a regény, nézzen be a book24.hu weboldalra és itt meg is rendelheti azt.