Takarékoskodjunk műanyag ablakokkal!

Immáron, több mint 60 éves múlttal rendelkeznek a műanyagból készült nyílászárók. Ez az idő pont elegendő volt arra, hogy napról, napra nagyobb teret hódítson meg. Ugyanis mára már egyre több ember előtt vált egyértelművé, hogy sokkal jobban oda kell figyelnünk az energiafogyasztásra.

Szokták is mondani, hogy a modern takarékosság, a jó szigetelésnél kezdődik. Ha összehasonlítjuk a régi fa és mai műanyag nyílászárókat, akkor rögtön rájöhetünk arra, hogy milyen előnyökkel és hátrányokkal rendelkeznek. Ugyanis, ha a fa ablakokat vesszük alapul, akkor rögtön meg kell említenünk azt, hogy nem egyszeri befektetésről beszélünk, hanem évről évre újabb költségekbe zavarnak bennünket. Míg a műanyag társaik folyamatos fejlődése mellett biztonságban tudhatjuk magunkat és az otthonunkat is egyaránt. Amely annak köszönhető, hogy mára már számtalan újításon estek keresztül, így ennek köszönhetően javult a hőszigetelő hatásuk, jobb összetevőkből készülnek és azt is meg kell említeni, hogy ma már nagyon természetbarát kialakítással rendelkeznek.

Amely annak köszönhető, hogy a régi ablakokat 50% – ban felhasználják az újak előállításánál. Míg a fából készült társaik elkészítése érdekében, folyamatos környezetpusztítás megy végbe, amely napról napra nagyobb mértékű. Ám szerencsére már sokan felismerték a problémát, köztük Németország lakossága és a britek is, akik már többségben választanak PVC nyílászárókat. Spórolhatunk általuk pénzt és energiát. Ugyanis, ha jól szigetelt ablakokkal rendelkezünk, kevesebb energia szökik el a házunkból és már mindjárt kevesebb a fűtésszámlánk. A statisztikák szerint, egy megfelelő nyílászáró esetén akár 25 % – ot is spórolhatunk a számlánkon. Ön is tegyen meg mindent a környezetéért!

Vélemény, hozzászólás?