Színek szerint kellene rendeznie a könyveit?

A design világában erős vélemények vannak. Otthonaink végül is nagyon személyes terek, és ami egyesek számára bevált, lehet, hogy másoknak nem tetszik. De kevés dolog olyan erősen megosztó, mint a könyvek rendszerezése. Ha megnézi a hozzászólásokat egy színes, szivárványos könyvgerinc-elrendezéssel díszített polc posztjához, látni fogja, hogy egy ilyen szervezeti rendszer mekkora dühöt tud kiváltani.

„A színezett könyvespolcok olyanok, mint egy műalkotás” – mondja Tanya Willock és Temidra Willock-Morsch, a Hidden Gem munkatársa. „Csodáljuk őket, és fantasztikusan néznek ki. Ha rengeteg könyve van, amelyeket nem igazán használ, vagy szereti az élénk színeket, akkor azt mondjuk, hajrá.” „A színek szerint rendezett könyvek valóban segítik őket abban, hogy kitűnjenek és megnyilvánuljanak, és ez egy kiváló módja annak, hogy színeket vigyünk a nappaliba vagy a dolgozószobába” – jegyzi meg Willock és Willock-Morsch. „Számunkra van valami elégedettséget kiváltó dolog abban, hogy a színeket szépen egymás mellett látjuk.” Ha könyveit színek szerint rendezi, fontolja meg a szivárványos megjelenés alternatív elrendezését: Louise Wickstead, Sims Hilditch szerint vannak jobb módszerek a gerincek színeinek a szobájához való csatlakoztatására, mint a szivárványrend.

„A belső térnek nyugodtnak és kényelmesnek kell lennie, nem pedig túl stílusosnak vagy sterilnek. Ezt szem előtt tartva hajlamosak vagyunk úgy elrendezni a könyvek gerincét a polcokon, hogy kiemelő színeket válasszunk a helyiségben, nem pedig az aprólékos színek szerinti sorrendbe állítást alkalmazzuk” – magyarázza. És ha úgy találja, hogy a könyvei nem illenek tökéletesen az Ön által választott szobához, fontolja meg a porvédők eltávolítását. Az alatta lévő keménykötés valószínűleg elég semleges ahhoz, hogy bármilyen helyen működjön.