Stephen King könyvek, a horror koronázatlan királya tollából!

A horror regények nagymesterét valószínűleg senkinek sem kell bemutatni, hiszen nevét azok is ismerik, akik nem rajongói vagy még egy regényét sem olvasták. Az író számtalan művét megfilmesítették, amik szintén rendkívül népszerűek.

Stephen King könyvek hamar lekötik az olvasót, aki alig akarja letenni az író műveit! A horror műfaj rajongói körében Stephen King egyértelműen legendának számít. Az író rendkívül gazdag életművel rendelkezik, hiszen már hétéves korában is írt. Első novelláját 1967-ben adta ki, majd három évvel később elkezdett dolgozni az igazán népszerű regény sorozatán, a Setét Torony sorozaton, mely igazán népszerűvé tette. Stephen King könyveire jellemző, hogy nagyon aprólékosan kidolgozza történeteit, ügyel a részletekre is. A King rajongók tisztában vannak vele, hogy kedvenc írójuk könyveiben gyakoriak a visszatérő elemek. Ilyen például Maine állam helyszínként, ahol az író is felnőtt. Nagyon sok történet játszódik ezen a helyszínen, illetve a fiktív Castle Rock városában is. King műveiben nagyon sok átfedés, sőt rejtett és nyílt kapcsolódási pontok is vannak, aminek köszönhetően nagyon sok spekuláció kapott szárnyra életművét illetően.

King az igazi áttörést a Carrie című könyve megírásának köszönheti, melyet később meg is filmesítettek. King és felesége, a szintén író Tabitha Spruce a könyv kiadásának idején meglehetősen szűkös körülmények közt éltek, mondhatni napról-napra. Az említett hölgynek nagy szerepe volt abban, hogy a regény megszületett, ugyanis az ő biztatása nélkül valószínűleg King kidobta volna a művet és sosem küldi el a kiadóhoz. Azóta számos könyvet írt, melyek egytől-egyig bestselleré váltak. Ha Ön is szeretne Stephen King könyveket olvasni, akkor látogasson el a book24.hu webáruházba!

Vélemény, hozzászólás?