Rágcsálóírtás felsőfokon

A különféle rágcsálók rengeteg problémát okoznak, ezért mielőbb fel kell lépni ellenük. Minél tovább vár és kísérletezik, annál nagyobb eséllyel fog idővel komoly károkkal szembesülni, illetve a szaporulattal is számolni kell, tehát egyre több kártevő lepi el otthonát, üzleti épületét!

Rágcsálóírtás – Ha otthonában vagy üzleti célból használt épületében felfedezi a rágcsálók nyomait, akkor mielőbb szakemberhez kell fordulni. A rágcsálók nagyon gyorsan képesek szaporodni, ezért fontos időben lépni. A rágcsálók megjelenésének megvannak a jelei. Ilyen például az állat lábnyoma vagy ürüléke, az állat mászkálásának zajai vagy az egér- vagy patkánylyuk, esetleg az állat rágásának zaja. A rágcsálóírtás lakossági és üzleti épületek esetében is fontos, azonban, ha az adott épületben élelmiszer feldolgozás vagy orvosi ellátás történik, akkor főképp nincs mire várni, mielőbb lépni kell a rágcsálók ellen. A rágcsálók rengeteg kárt képesek okozni, ráadásul komoly betegségeket terjesztenek. Ha egyszer megtelepednek valahol, akkor nagyon nehéz kiirtani őket!

A rágcsálók nagyon sok betegséget terjesztenek. A patkányok például a kiütéses tífuszt, míg az egerek a fertőző agyhártyagyulladást vagy a szalmonellát. A két állat eltérő életmóddal rendelkezik, így kiirtásuk is eltérő módszerekkel történik. A sokak által ismert patkányméreggel leginkább a felnőtt egyedek irthatók ki, azonban a fészekben lévő fiatal állatok nem. Emiatt is fontos, hogy szakemberhez forduljon, hogy ne csak a kifejlett példányok, hanem a szaporulat is elpusztuljon. Ha szeretne bővebb információkhoz jutni a rágcsálóírtás kapcsán, akkor azt javasoljuk, hogy látogasson el a kartevok.hu weboldalra, ahol többek közt elérhetőséget is talál, illetve bővebben tájékozódhat!

Vélemény, hozzászólás?