Pehelypárna: kispárna és nagypárna. Nem csak alváshoz

A párna akár kicsi, akár nagy, mindenkinek kényelmére szolgál. Kispárna és nagypárna, illetve középpárna. Ezek valamelyike minden hálószobában megtalálható.

Hogy ki milyen párna típust és méretet használ éjszaka, az alvási pozícióktól és elvárásoktól függ. A tökéletes párna megtalálása azonban hosszú időbe is telhet. Van, hogy hiába van a legdrágább 70 x 90 cm párna a fejünk alatt, ha egész éjszaka majd ki töri a nyakunkat. Lehetséges, hogy egy középpárna sokkal kényelmesebb lenne, de vannak, akiknek a kispárna válik be inkább.

Egy szuper párna aranyat ér!

  • Tollpárna
  • Pehely párna
  • Memóriahabos anatómiai párna
  • Párna angin anyagú borítással
  • Párna 70 x 90 cm
  • Párna 40 x 50 cm
  • Alacsony párna
  • Magas párna
  • 4 évszakos párna

Mennyiféle párna létezik, hirtelen nem is tudjuk, melyik után húzzon a szívünk, amikor párnavásárlás előtt állunk. Sokan esküsznek a pehely párnákra, amik valóban, kétség nélkül az egyik legjobb minőségű párnák közé tartoznak. Vannak nagyon modern párnák, de a pehely párna örök és halhatatlan.

Egy jó pehely párna az allergiásoknak is megváltást hoz.

Igen, jól olvastad. Sokan tévednek, amikor azért nem vesznek meg egy prémium pehely párnát, mert félnek az allergiától és attól, hogy a tünetek csak fokozódnak, ha pehely párnán alszanak. Tévedés. A pehely párna sokkal jobb az allergiásoknak, mint a szintetikus töltetű párnák. Ha selyemangin fedőanyagú pehely párnát használunk, a poratkáknak esélyt sem adunk arra, hogy megtelepedjenek a párnahuzatban és a párna belsejében.

Ágynemű
Ágynemű

Pehely párna mosása, szárítása:

A pehely párnák mosógépben 30 C°-on, gyapjú programmal bátran moshatóak akár 2-3 hetente is, semmit sem ártunk ezzel nekik. Azt azonban tudni kell, hogy öblítőszert ne használjunk a pehely párnák mosásakor. A mosógép dobba beletehetünk 2 teniszlabdát, ami összerázza a tollakat a párnában. Tudom, hogy felmenőink kitették a pehely paplant és pehely párnát száradni a tűző napra, Te azonban ne tedd ezt! A napsugárzás kiszárítja a pelyheket, amitől azok összetöredeznek, s az ágynemű veszít minőségéből, kényelméből.
Ha egy pehely paplant, pehely párnát gondosan használunk, s tudjuk, hogyan kell tisztítani, szárítani, tárolni, az sokáig, akár generációkon át használható lesz.

A pehely párna nem csak alváshoz, hanem díszpárnaként is tökéletes. Nincs tőle puhább és kellemesebb párna típus, amit a kanapéra és a fotelra téve, ölbe véve rögtön elragad a nosztalgikus érzés, amit nagyszüleinknél éltünk át kisgyerekként.

Egy pehely párna kényelmes alvást biztosít gyerekeknek és felnőtteknek is.