Ezért fontos, hogy a párunk és a barátaink kedveljék egymást

Az ember életének jól körülhatárolt szakaszai vannak, és mindben fellelhetőek örömteli, és kevésbé örömteli pillanatok, ám ezek együttesen kellenek ahhoz, hogy átmenjünk azon az érzelmi fejlődésen, ami ahhoz kell, hogy felnőttként megálljuk majd a helyünket.

Kisgyermekként a szülők a legfontosabb emberek az életünkben, majd ezt a helyet szép lassan átveszik a különböző közösségek, és a barátok. Szerencsésebb esetben tinédzserkorban már olyan barátságok szövődnek, amelyek aztán egy egész életen át kitartanak, s ezeket a kötelékeket nagyon meg kell becsülni és rendszeresen ápolni. Vannak azonban olyan pillanatok és események, amelyek ezeket a barátságokat időről-időre megingatják. Ilyen, amikor a felsőoktatás miatt az ország különböző szegleteibe mennek egy társaság tagjai, no és ilyen az első komoly párkapcsolat kezdete is. A szerelem ugyanis képes rózsaszín ködöt engedni a szemünk elé és a párunk mellett ilyenkor mindent és mindenkit – gondolkodás nélkül – a háttérbe szorítunk. Ám ha ez nem is történik meg, és ugyanúgy összejárunk a társasággal, csak már a párunkat is visszük, megtörténhet az a kellemetlen szituáció, hogy egy idő után kibukik, hogy a kedvesünk ki nem állhatja a barátainkat, vagy épp fordítva, és a társaság képtelen elfogadni választottunkat.

Ilyenkor ugyanis előbb-utóbb kényszerhelyzetben találjuk magunkat, hisz hosszútávon tarthatatlan, hogy a barátok és a párunk nem jönnek ki egymással, így vagy a párkapcsolatot szakítjuk meg, vagy a társasággal közös programokat. Azonban – bár sokan beleesnek ebbe a hibába a figyelmeztetések ellenére is – érdemes nagyon megfontoltnak lenni, a rózsaszín köd ellenére is. Annka ugyanis, hogy azok az emberek, akik évek – extrém esetben évtizedek – óta jól ismernek minket nem képesek elfogadni a választottunkat, általában nyomós oka van, amit mi esetleg elvakultságunkban nem látunk, vagy nem akarunk észrevenni. Az esetek döntő többségében pedig idővel kiderül, hogy a barátainknak volt igaza, a kérdés, hogy mire erre ráeszmélünk, nem veszítettük-e el őket örökre. Ha ugyanis megtaláljuk az igazit, azt abból – is – fogjuk tudni, hogy már az első perctől kezdve tökéletesen beilleszkedik a bandába, a családba és az életünk minden részébe.