Hasznos információk az arab országok kapcsán

Az arab országok különleges, egzotikus világa sokakat vonz. Ugyanakkor a nyaralás, utazás miatti izgalom miatt nem szabad elfeledkezni arról, hogy az arab országokban egészen eltérőek a szokások, mint itt, Európában.

Arab országok kapcsán rengeteg kérdés szokott felmerülni az utazókban. Mivel a miénktől teljes mértékben eltérő kultúráról van szó, ezért nagyon fontos minél jobban tájékozódni az ottani szokások, szabályok kapcsán. A közel-keleti emberek egy kicsit másként viszonyulnak a találkozó időpontjához, mint mi, európaiak. Ott nem jelent tiszteletlenséget késni a megbeszélt találkozóról. Ha arab férfiakkal találkozunk, akkor először a legidősebbel kell kezet fogni, majd sorban, a kornak megfelelően kell a fiatalabbakkal. Az arab nőknek viszont nem szabad kezet nyújtani. Csak abban az esetben jöhet szóba velük a kézfogás, ha ők maguk nyújtják a kezüket. Az arab vallás nagyon szigorúan rendelkezik arról, hogy sertéshúst nem szabad enni. Ezt a legtöbb európai ember is tudja, olyannyira köztudott tény. Kevésbé ismert, de a húsevő állatok és a pikkely nélküli tengeri állatok is tiltottak. A legtöbb arab országban az alkohol is tiltottnak számít.

Az arabok meleg szívű vendéglátók, gyakran hallani az arabok vendégszeretetéről és nagylelkűségéről. Azonban annak érdekében, hogy mi is tisztelettudók legyünk, fontos, hogy ügyeljünk viselkedésünkre. Ha valaki belép a szobába, mindenképp álljunk fel, a nőket pedig nem szabad azelőtt megszólítani, hogy valaki bemutatta volna őket. Ha harapnivalóval vagy kávéval, teával kínálnak minket, mindenképp fogadjuk el. A kétszeri elutasítás nagy tiszteletlenségnek számít. Túl sokáig sem illik maradni, az étkezés után röviddel célszerű távozni. Bővebb információk az axa-assistance.hu weboldalon találhatók!