Okok a mosogatókesztyű viselésére a házimunkákhoz

A mosogatókesztyű nagyon hasznos a konyhában, de többre is használható, mint egy edényekkel teli mosogató tisztítására. A fürdőszobától a pincéig egy kesztyű segíthet minden háztartási munkában, miközben védi a kezét. Bár lehet, hogy tétovázik (mert ezek biztosan nem divatosak), több oka van annak, hogy miért érdemes gyakrabban viselni kesztyűt.

A szappanos víz és a csúszós edények nem jó párosítás. Aki már leejtett egy szappanos edényt és eltörte, tudja, milyen veszélyesek lehetnek az éles tárgyak és a zavaros, habos víz. A kesztyű használata lehetővé teszi, hogy a kézi mosogatás során jobban megfogja a tárgyakat, mint az ujjaival. Ezzel megelőzheti, hogy az edény eltörjön. Ha véletlenül leejt valamit, a kesztyűje megvédi Önt a vágásoktól, így biztonságosan kitakaríthatja a szennyeződést. A forró víz és az erős vegyszerek számos hatással lehetnek a bőrre. Védje bőrét úgy, hogy ne tegye ki olyan vegyszereknek és víz hőmérsékletének, amelyek irritálhatják és kiszáríthatják a kezét. Ez különösen fontos, ha vágások vagy sérülések vannak a kezén, vagy ha bőre hajlamos az irritációra. Egy pár olcsó kesztyűvel elkerülheti a fájdalmat és a fertőzés esélyét, ha mosogatóvíznek vagy más házimunkának teszi ki a kezét. Ha érzékeny a latexre, keressen latexmentes kesztyűt.

A körmök puhává válnak, ha egy ideig víznek vannak kitéve. Már öt perc mosogatás vagy vízzel való tisztítás is gyengítheti a körmét. A szappanok és a vegyszerek nem segítenek ezen a problémán, így bármilyen háztartási tisztítószer használata közben nagyon könnyen letörhet egy köröm. Egy pár kesztyű megakadályozza ezt a puhulást, mert a kezei szárazak maradnak. Ha szereti a festett körmöket, a kesztyűk segítenek abban, hogy szépek maradjanak, és megakadályozzák, hogy a festék kitörjön munka közben, hiszen nem kell dönteni a manikűr és a tiszta ház között.