Nem kell lemondanunk a mozgásról a kisbaba mellett sem

Szülés után a legtöbb anya csak nyugalomra, pihenésre vágyik, ami ebben az esetben teljesen természetes. Ám egy kis idő elteltével érdemes saját magunkkal és a testünkkel is foglalkozni, amely kb. a második hónap vége felére tehető. Ugyanis kb. ennyi idő kell ahhoz, hogy teljesen összeszokjunk és beálljon a napi rutin.

Sokan tartanak attól, hogy a kis gyermekek mellett, hogyan is lehet a mozgást vissza csempészni a mindennapokba, de szinte teljes meggyőződéssel állítják, hogy a kezdeti nehézségek után jól fog esni, testileg és lelkileg is a mozgás. A baba-mama torna egy nagyon jó program lehet, melyet együtt végezhet el az anyuka a gyermekével. Ugyanis nagyon fontos lehet az anyukák számára, hogy szenteljen magukra elegendő időt, hiszen a szülés utáni regenerálódás is így gyorsabban végbe mehet. Az ilyen szervezett tornák alkalmával a babák egy kicsit ismerkedhetnek egy újabb környezettel és az őket körül vevő világgal. Míg az édesanyáknak is nagyon jót tud tenni ez a könnyű torna, hiszen az mellett, hogy átmozgatja az egész testét, akár még tapasztalatokat is cserélhetnek.

Az ilyen közös programok nagyon jó hatással lehetnek az anya és gyermeke kapcsolatára, sokkal mélyebbé és bensőségesebbé tehetik azt. Az effajta tornán elsősorban az anyukák mozognak, amelybe nem egy túl megerőltető alakformáló tornát kell elképzelnünk. Ugyanis ilyen korban az még nem ajánlott, hiszen a megerőltető aerob gyakorlatok nem bizonyul szerencsések, mivel kihatással lehetnek a tejtermelésre. Tulajdonképpen egy kondicionáló, női alakformáló órának felel meg, ahol minden izomcsoportot megmozgatunk. Ezeken az órákon különösen nagy hangsúlyt fektetnek a gátizmok tornájára, hogy a lehető legjobban visszaálljanak az eredeti formájukba.

Vélemény, hozzászólás?